Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Een eigen bedrijf beginnen? Houd hier rekening mee!

Een eigen bedrijf beginnen is een grote stap en vereist veel voorbereiding en overweging. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je je eigen bedrijf opstart. In dit blog lichten we een aantal belangrijke onderwerpen uit die je in gedachten moet houden als je een eigen bedrijf begint.

 1. Financiering

  Een van de belangrijkste onderwerpen waar je rekening mee moet houden, is financiering. Voordat je kunt beginnen met je eigen bedrijf, moet je ervoor zorgen dat je voldoende financiering hebt om je bedrijf op te starten en te laten groeien. Dit kan betekenen dat je een lening aangaat of dat je geld uit eigen zak investeert.

 2. Bedrijfsplan

  Daarnaast is het ook belangrijk om je bedrijfsplan op te stellen en te blijven updaten. Een bedrijfsplan is een belangrijk document waarin je je bedrijfsdoelen, marketingstrategie en financiële projecties beschrijft. Dit helpt je om je bedrijf te richten en biedt een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken.

 3. Verkoopkanalen

  Verder is het ook belangrijk om te overwegen hoe je je producten of diensten gaat verkopen. Dit kan betekenen dat je een webshop moet opzetten of dat je op zoek gaat naar verkoopkanalen zoals winkels of andere verkoopkanalen.

 4. Wet- en regelgeving

  Een ander belangrijk onderwerp waar je rekening mee moet houden, is de wet- en regelgeving. Er zijn veel wetten en regels waar je als ondernemer mee te maken krijgt, zoals arbowetten, belastingwetten en privacywetgeving. Zorg ervoor dat je je hiermee bezighoudt en je bedrijf in compliance houdt.

 5. Boekhouding

  Bij een eigen bedrijf hoort de boekhouding. Wil je dit zelf oppakken of neem je een boekhouder in armen? Het zelf oppakken is goedkoper, maar kost meer tijd. En ja, tijd kost ook weer geld. Weeg dus voor jezelf af wat je belangrijker vindt en ga anders eventueel op zoek naar een goede boekhouder.

 6. Online incasso

  Een ander belangrijk onderwerp waar je rekening mee moet houden, is online incasso. Als je een eigen bedrijf begint, zul je waarschijnlijk facturen moeten versturen en incasso’s moeten regelen. Het is belangrijk om een betrouwbare online incassodienst te vinden om ervoor te zorgen dat je je geld snel en efficiënt kunt terugkrijgen.

Kortom: er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een eigen bedrijf begint. Van financiering, online incasso en verkoopkanalen, tot wet- en regelgeving en kostenbeheersing. Een goede voorbereiding is het halve werk. Door hier rekening mee te houden, zet je de stap naar een succesvolle onderneming.