Compleet Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Tips voor het verbeteren van de beveiliging van jouw huis

Je huis laten beveiligen is van groot belang om de veiligheid van je gezin en eigendommen te garanderen. Het is de plek waar je je veilig en beschermd wilt voelen. Toch is het mogelijk dat je huis niet zo veilig is als je denkt. Inbrekers worden steeds gewiekster in hun methoden en daarom is het belangrijk om je huis optimaal te beveiligen. Ze kunnen op verschillende manieren binnenkomen, zoals het forceren van ramen en deuren of het kraken van sloten. Daarom is het verstandig om je huis goed te laten beveiligen. Hier geven we je tips voor het verbeteren van de beveiliging van jouw huis.

Hierbij enkele tips de beveiliging van jouw huis

  • Installeer goede sloten. Een goede manier om inbrekers buiten de deur te houden, is door te zorgen voor goede sloten op alle deuren en ramen. Zorg ervoor dat je deuren zijn voorzien van sloten met een keurmerk zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Door sloten te installeren die voldoen aan deze eisen, verklein je de kans dat inbrekers je huis binnenkomen. Daarnaast is het belangrijk om ook de ramen te voorzien van goede sloten, bijvoorbeeld met een raamboom of raamsluiting. 

  • Plaats een alarmsysteem. Een alarmsysteem is een uitstekende manier om indringers af te schrikken en tijdig te worden gewaarschuwd in geval van een inbraak. Er zijn diverse soorten alarmsystemen verkrijgbaar, variërend van eenvoudige systemen met bewegingsmelders tot uitgebreide systemen die zijn gekoppeld aan een meldkamer.

  • Verlichting. Goede verlichting is een eenvoudige manier om inbrekers af te schrikken. Zorg ervoor dat de buitenkant van je huis goed verlicht is, vooral bij de ingang van je woning. Er zijn verschillende soorten buitenverlichting verkrijgbaar, van bewegingssensoren tot verlichting die werken op zonne-energie.

  • Beveiligingssysteem voor deuren en ramen. Een beveiligingssysteem voor deuren en ramen is een effectieve manier om inbrekers buiten te houden. Deze systemen werken met magneetcontacten die worden geplaatst op deuren en ramen. Wanneer deze worden geopend zonder dat het beveiligingssysteem is uitgeschakeld, gaat er een alarm af.

  • Camera’s. Camera’s zijn een andere manier om je huis te beveiligen. Plaats camera’s op strategische plekken rond je huis, zoals bij de voordeur, achterdeur, en de ramen. Dit kan indringers afschrikken en kan helpen bij het identificeren van de dader(s) in geval van een inbraak.

  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Zorg ervoor dat waardevolle spullen zoals laptops, telefoons, en sieraden niet in het zicht liggen. Dit kan potentiële inbrekers verleiden om in te breken. Berg waardevolle spullen op in een kluis of verstop ze op een veilige plaats in huis.

  • Gebruik de VRKI kaart. De VRKI kaart is een handige tool om te bepalen welke maatregelen je moet nemen om je huis te beveiligen. Deze kaart is ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en biedt een overzicht van de maatregelen die je kunt nemen om je huis optimaal te beveiligen.


Dit zijn enkele tips die jou kunnen helpen met de beveiliging van jouw huis. De vrki kaart kan hiervoor heel handig zijn.

https://compleetzakelijk.nl/Tips-voor-het-verbeteren-van-de-beveiliging-van-jouw-huis/