Compleet Zakelijk
Image default
Energie

Voor- en nadelen van zonnepanelen

Als mensen aan zonnepanelen denken dan komt vaak het woord: duurzaam in hun op. En gelijk hebben ze zeker, maar het hoeft niet zo te zijn dat zonnepanelen alleen maar positieve dingen met zich meebrengen. Hier een lijst met een aantal voor- en nadelen. Dan kun je zelf wel de beslissing nemen over zonnepanelen kopen bij Timmer Installaties.

 

Voordeel 

Zoals meteen al benoemd, zijn zonnepanelen duurzaam. Zonnepanelen veroorzaken helemaal geen broeikasgassen en kennen dus ook totaal geen CO2 uitstoot en zijn om die redenen beter voor het milieu dan de meeste andere andere fossiele energiebronnen. Zonnepanelen worden geproduceerd op een milieuvriendelijke wijze en dus zijn ze op die manier ook beter. Hierdoor wordt er erg vaak gezegd dat zonnepanelen de toekomst zijn van de wereld. Goed om dus nu al te beginnen en de meeste voor te zijn. 

 

Nadeel 

Het rendement van de zonnepanelen neemt sinds de afgelopen jaren nogal af. Wel moet erbij gezegd worden dat dit het vooral vaak het geval is bij kwalitatief slechtere zonnepanelen. Wanneer je de goede zonnepanelen kiest, verlies je gemiddeld per jaar slechts een klein percentage van je rendement. Hierbij zijn er dus veel verschillen tussen de merken van zonnepanelen, maar je moet denken aan een gemiddeld verlies van minder dan 1% per jaar. Je kan dus niet zomaar een zonnepaneel aanschaffen zonder er eerst onderzoek naar te doen. 

 

Voordeel 

Met zonnepanelen stijgt de waarde van je huis enorm. Ook als je in de toekomst je huis misschien wel wilt verkopen, is het alsnog erg gunstig om deze panelen te hebben. De aanwezigheid van zonnepanelen betekent namelijk een hogere vraagprijs voor je huis. Je kan er dus ook nog eens wat aan verdienen. Het wordt daarom vaak gezien als een soort investering. Vaak is dit een grote reden om ze toch aan te leggen op het dak. Wie wilt er namelijk niet geld verdienen?

 

Nadeel 

Over het algemeen heb je een extra groep nodig in de meterkast zodra je zonnepanelen hebt. Deze moet ook nog eens door een erkend bedrijf gemaakt worden en dat brengt weer extra kosten met zich mee. Veel mensen beschikken tegenwoordig nog over een ouderwetse meter, waarvan je zelf ieder jaar de meterstanden moet doorgeven bij een eigen  energiebedrijf. Wanneer je tegelijkertijd met je zonnepanelen ook een slimme meter aanschaft, hoef je geen standen meer door te geven. Maar ook wederom zijn dit kosten en buiten dat, neemt het ook nogal veel tijd in beslag. Het duurt dus even voordat je echt gebruik kunt maken van de zonnepanelen. 

 

Genoeg om dus over na te denken. Het kan een goede keuze zijn, maar ga voor de zekerheid wel alle voor- en nadelen langs. Wellicht is er een andere optie geschikter voor jou op dit moment.

 

https://timmer-installaties.nl/zonnepanelen-kopen-veenendaal/