Compleet Zakelijk
Image default
Gezondheidszorg

Een paar dingen die nodig zijn bij dermatologie

Een dermatoloog is constant bezig met problemen en/of ongemakken van de huid, wat eigenlijk iets heel gevoeligs is. Er is liefde, inlevingsvermogen en geduld voor nodig; het is een soort therapie. Ze zien, voelen, luisteren en analyseren daarna. Hoe beter ze dit allemaal doen, hoe beter de behandeling is. Ze willen dat iedereen uiteindelijk lekker in z’n vel zit. Om dergelijke resultaten te bereiken heb je een aantal hulpmiddelen nodig. Neem bijvoorbeeld de daylight lamp; dermatologen kunnen niet zonder.

De daylight lamp

Een daylight lamp is een speciale lamp waarbij het licht vergeleken kan worden met daglicht. Het wordt vaak gebruikt als een hulpmiddel bij slaapproblemen en winterdepressie, maar bij dermatologie wordt het gebruikt als lichttherapie. Een daylight lamp wordt toegepast op chronische huidaandoeningen; bijvoorbeeld mensen die gezondheidsklachten hebben doordat ze te weinig zonlicht binnen hebben gekregen. Daarnaast kun je als dermatoloog alle details keurig inzien en bestuderen. Hierdoor kun je een betere diagnose stellen.

Kompresdoeken

Met een kompresdoek kan het gezicht van de klant intensief gereinigd worden. Dit komt door de warmte die er vanaf komt. De warmte zorgt ervoor dat hun huid meteen extra vocht binnen krijgt, wat echt fijn is na bijvoorbeeld een acne behandeling. Zo’n behandeling bestaat voornamelijk uit prikken, porren en dat weer herhalen. Natuurlijk wilt de dermatoloog dat de klanten een comfortabel gevoel hebben als ze klaar zijn. Daarom komen de kompresdoeken zo goed van pas. Na ongeveer 30 seconden opwarmen, wordt het aangebracht op hun gezicht en zo wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Op deze manier kunnen de werkende stoffen in de verzorgende crèmes die daarna worden aangebracht beter opgenomen worden.

Een goede ingrediëntenlijst en sfeer

Naast een daylight lamp of en kompresdoek zijn er een paar andere dingen die er zeker toe doen. Maar die liggen voor de hand. Bij dermatologie is natuurlijk een goede ingrediëntenlijst, vastgesteld door experten, noodzakelijk. Deze producten moeten de behandelingen aanvullen, niet aanvallen. Er moet dus harmonie zijn. Daarnaast is een fijne, professionele sfeer in de kliniek het beste visitekaartje ooit. Niet te veel frutsels, maar een zachte en neutrale omgeving. Zo kunnen de klanten zich ontspannen voor de behandeling. Het is tenslotte hun huid waarop gefocust wordt.

 

https://www.vergrootglas.com/