Compleet Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Is jouw bedrijf goed beschermd?

Om inbraken tegen te gaan moet je bedrijf volledig beschermd zijn tegen ongewenste bezoekers. Als iedereen zomaar toegang heeft tot je bedrijfsterrein loop je onnodig veel risico. Misschien heb je al wat maatregelen getroffen om de bescherming van je bedrijf te waarborgen, maar is dat genoeg? Bewaak je de toegang bijvoorbeeld goed genoeg?

Wat houdt toegangscontrole in?

Voor ultieme veiligheid en bescherming dien je gebruik te maken van toegangscontrole. Door dit te installeren wordt iedere werknemer gecontroleerd voordat ze het terrein betreden, zodat er geen mensen toegang hebben die niets te zoeken hebben binnen je bedrijf. Ook op de tijden dat er niemand aanwezig is werkt het systeem en kun je dus met een gerust hart het pand verlaten, zonder angst voor inbraken of andere ongein. Rond de klok krijgen enkel gevoegden toegang tot het bedrijfspand en terrein.

Onder toegangscontrole verstaan we verschillende apparatuur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor persoonlijke druppels of sleutels, gezichtsscans of vingerscanners. Alleen met een bekende identiteit kun je dus het pand betreden. Ook kun je met toegangscontrole opnemen wie ervoor de deur heeft gestaan voor extra veiligheid. De apparatuur die je kiest voor toegangscontrole is aan jou, al zou je de installateurs kunnen vragen naar advies. 

Toegangscontrole in combinatie met tijdsregistratie

Verder kan het baat hebben om te beginnen met tijdsregistratie. Het inklokken gebeurt dan via een badgelezer of zelfservice zodat jij ten allen tijde op de hoogte bent van de uren die je werknemers maken. Als je twijfelt aan de productiviteit van een werknemer kun je met tijdsregistratie nagaan of het allemaal zuiver verloopt binnen je bedrijf. Door zowel toegangscontrole als tijdsregistratie te implementeren bescherm je het bedrijf van buitenaf én van binnenaf. 

Natuurlijk heeft een tijdsregistratie nog meer voordelen. Ook als alles prima verloopt binnen je organisatie is het handig om een helder overzicht te hebben van werktijden. Dit vergemakkelijkt het schrijven van uren en facturen. Bovendien geeft het inzicht in mogelijke verbeterpunten, bijvoorbeeld waar je productiviteit kan verhogen. Tijdsregistratie zorgt dus niet alleen voor extra veiligheid, maar zorgt ook voor meer gemak. Klik hier als je meer wilt weten over het inzetten van tijdsregistratie