Compleet Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Persluchttechniek en gastechniek uitleggen aan de hand van voorbeelden

Compressoren zijn er voor het verbeteren van je productie, het sneller aan het werk zetten van je werknemers en makkelijker produceren. Er zijn veel verschillende compressoren. Het belangrijkste verschil zit in de techniek die bij de compressor gebruikt wordt. Zo heb je compressoren op basis van persluchttechniek en compressoren op basis van gastechniek. Onder beide categorieën is er ook nog ruim de keuze tussen allerlei compressoren, van zuigercompressoren tot zuurstofgeneratoren. Wil je graag een compressor aanschaffen, dan is het ook zeker aan te raden dit samen met een expert te doen en bespreken, zodat je zeker weet dat je de juiste soort aanschaft. 

 

Voorbeeld van persluchttechniek: zuigercompressor

Om je wat meer duidelijkheid te geven over de twee technieken, leggen we voor beide technieken een voorbeeld van een compressor uit. Een bekend voorbeeld van een compressor met persluchttechniek die veel gebruikt wordt is de zuigercompressor.  De zuigercompressor is een van de compressoren die als eerste ontworpen is, maar nog steeds veel gebruikt wordt. De zuigercompressor kan gebruikt worden voor lage druk, bijvoorbeeld bij het oppompen van banden, en voor hoge druk, bijvoorbeeld bij gascompressie van bijvoorbeeld zuurstof, waterstof of andere gassen. Deze compressor kan dus voor veel werkzaamheden worden ingezet. Welke zuigercompressor het beste voor je bedrijf is, kun je het beste bespreken met een expert. 

 

Voorbeeld van gastechniek: zuurstofgenerator

Een voorbeeld van gastechniek is de zuurstofgenerator. Met een zuurstofgenerator wordt zuurstof ‘gemaakt’. Uit de omringende lucht wordt zuurstof gehaald die met een hoge concentratie in een voorraadvat wordt geplaatst. Deze zuurstof kan hier dan later worden uitgehaald in speciale vulsystemen waar de zuurstof in een fles terecht komt. De zuurstofgenerator is ook voor veel producties handig. Afhankelijk van welke capaciteit en zuiverheid hoogte je nodig hebt is een bepaalde soort zuurstofgenerator het beste. Ook dit kun je het beste weer bespreken met een expert op het gebied van compressoren en generatoren.