Compleet Zakelijk
Image default
Transport en logistiek

Is het mogelijk om als particulier een hoogwerker te huren?

Werkzaamheden op grote en minder grote hoogte moet je op een veilige manier uitvoeren. Denk aan reparatiewerkzaamheden aan de het dak, de goot, een boom kortwieken, schilderwerken van de kozijnen op de bovenste verdiepingen of het plafond. Allemaal klussen waar een ongelukje al snel roet in het eten kan gooien. Een ladder of zelfs een huishoudtrapje is meestal niet voldoende veilig. Beter kies je voor het huren van een hoogwerker. Hoogwerkers huren kan bij verschillende verhuurbedrijven, zoals bij Willemsen Verhuur.

Mag je als particulier zomaar een hoogwerker huren?

Er is snel een antwoord te geven op bovenstaande vraag: Iedere particulier kan een hoogwerker huren. Ook al heb je geen ervaring met hoogwerkers, uiteindelijk is het gebruik van een hoogwerker vele malen veiliger dan dat je op een wankele ladder gaat staan. Het risico dat je van een hoogwerker valt is een stuk kleiner dan van een ladder. Daarnaast is de verhuurder verantwoordelijk voor het leveren van goede en veilige materialen. Zorg daarom dat je een betrouwbare verhuurder vindt, die zijn materialen goed in orde heeft en wanneer nodig ook de nodige certificeringen kan laten zien.

Factoren bij de keuze voor een bepaalde hoogwerker

Hoogwerkers zijn er in verschillende maten en soorten. Welk soort hoogwerker je moet kiezen, is afhankelijk van enkele factoren. Uiteraard de hoogte. Hoe hoog moet je? Daarvoor moet je een hoogwerker huren die de gewenste hoogte behaalt. Verder zijn ook de soort werkzaamheden die je moet uitvoeren van belang bij je keuze voor een hoogwerker. Ook niet onbelangrijk, is het terrein waar de hoogwerker moet staan. Is het bestrating, een drassige zandgrond of gewoon binnen? Tenslotte kan ook de aandrijving een rol spelen bij je keuze voor een bepaalde soort hoogwerker. Binnenshuis kies je beter voor een hoogwerker op een accu en als je veel vermogen nodig hebt voor een hoogwerker met een verbrandingsmotor.

Welke type hoogwerkers huren?

Als je bovenstaande factoren hebt bepaalt, dan zijn er bij Willemsen Verhuur diverse type hoogwerkers te huren. Zo is er de populaire knikarmhoogwerker. Met deze hoogwerker ben je zeer flexibel en de hoogwerker neemt weinig ruimte in. Je hoeft niet eens recht voor het object te staan, de knikarm komt dan goed van pas. Heb je behoefte aan een hoogwerker die je recht omhoog brengt? Kies dan voor een schaarhoogwerker. Dit is een veilige en stabiele hoogwerker waarop je ook nog eens veel ruimte hebt. Is een extra hoge hoogwerker nodig? Dan huur je een telescoophoogwerker. Betreffende de ondergrond kies je een hoogwerker op wielen of rupsbanden en daarnaast zijn er zelfrijdende en meerijdende hoogwerkers te huur.

https://willemsenverhuur.nl