Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Beschikt uw bedrijf over overtollige servers? Verkoop deze!

Heeft uw bedrijf overtollige servers op kantoor liggen? Dan is het misschien verstandig om deze te verkopen aan een IT professional. Overtollige en afgeschreven servers kunnen geld opleveren en er zijn nog vele andere voordelen te noemen. Deze voordelen en andere voorwaarden worden verder in deze blog besproken.

Waarom uw oude servers verkopen?

Er zijn verschillende voordelen te noemen voor het verkopen van servers. Deze voordelen hebben te maken met het financiële aspect, maar ook met de veiligheid, het milieu en het gemak.

Financieel voordeel

Het eerste en grootste voordeel is het financiële aspect. Het is zonde om computers, servers en andere apparaten stof te laten vangen terwijl er nog geld voor te krijgen is. Dit geld kan uw bedrijf dan weer herinvesteren in nieuwe hardware. Servers dalen snel in prijs, dus wacht niet te lang!

Dataveiligheid

Naast het financiële aspect is het voordeel van het verkopen aan een IT professional ook dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de data. Op de oude servers kan veel gevoelige data van het bedrijf te vinden zijn die u absoluut niet op straat wilt zien liggen. Door de servers te verkopen aan een IT professional weet u zeker dat de data wordt verwijderd en daarbij krijgt u hiervan ook een bewijs. Dit bewijs kan voor in de toekomst goed van pas komen als er problemen rondom data voorkomen.

Servers

Milieubewust

Gooi uw servers niet weg, maar laat ze opkopen. Financieel interessant, maar ook een stuk beter voor het milieu. Er zitten veel schadelijke stoffen in computers, servers en andere apparaten. Door de servers te laten opkopen door een IT professional kunnen de servers netjes weer worden hergebruikt. Als de servers niet goed werkend meer zijn worden de servers vernietigd zonder de schadelijke stoffen vrij te laten. Dit wordt gedaan met zogenaamde schredders.

Gemak

Het laatste voordeel van het laten opkopen van uw oude servers is het gemak dat het u levert. Zelf servers gaan verkopen of weggooien zal tijd kosten die je liever in andere zaken wilt steken. De IT bedrijven die servers opkopen halen namelijk de overtollige servers bij u op. U hoeft alleen een afspraak te maken en de spulletjes klaar te zetten.

Hoe verkoopt u de servers van het bedrijf?

Nu de voordelen zijn besproken wilt u misschien wel weten hoe u de servers kunt verkopen. Eerst zult u een IT bedrijf moeten kiezen om de servers te laten opkopen. Een mooi voorbeeld is het IT bedrijf CTC. Bij de IT bedrijven kunt u vrijblijvend een waardebepaling doen. Dit betekent dat de oude overtollige servers een waarde krijgen toegekend en hier kunt u mee akkoord gaan of niet. Als u akkoord gaat met de prijs zal het proces van opkopen van gang gaan. Eerst zult u het een en ander moeten ondertekenen en dan wordt er een afspraak gemaakt voor het ophalen van de apparatuur.

Als de afspraak is gemaakt hoeft u alleen te wachten tot het wordt opgehaald. Nadat het opgehaald is zal de achtergebleven data worden verwijderd of vernietigd. Als dit gedaan is krijgt u een certificaat als bewijs. Na deze stap zal het afgesproken bedrag worden overgemaakt. Simpel toch?