Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Voordelen van een NFC

Wat is nfc? Je hebt misschien nog nooit gehoord van Near Field Communication (of NFC), maar je kent de diensten die het mogelijk maakt. Near field-communicatie is de technologie waarmee consumenten betalingen kunnen doen met mobiele portemonnee-apps op hun smartphones, evenals met NFC-compatibele creditcards en betaalpassen.

 

Gemak en gebruiksgemak

De consumentenverwachtingen voor gemak nemen altijd toe. In bijna elke situatie zullen consumenten doorgaans massaal naar de snelste, gemakkelijkste en handigste optie gaan. Near field-communicatie maakt betalingstransacties gemakkelijk, omdat consumenten vaak alleen hun telefoon of hun NFC-kaart hoeven op te houden om een ​​betaling uit te voeren. In tegenstelling tot EMV-transacties waarbij consumenten moesten leren dippen en wachten, zijn NFC-compatibele smartphone betalingen doorgaans eenvoudig en intuïtief. Denk hierbij aan NFC visitekaartje

Wat is het enige item dat uw klanten doorgaans altijd bij zich hebben? Het is natuurlijk hun smartphone. Geen wonder dat mobiele portemonnees die gebruik maken van Near Field Communication steeds populairder worden. Voor degenen die nog steeds de voorkeur geven aan kaarten, bieden NFC-compatibele kaarten dezelfde functionaliteit in een handig en vertrouwd pakket.

 

Verbeterde operationele efficiëntie

Near field-communicatie zorgt voor snellere transacties, waardoor klanten minder lang in de rij hoeven te wachten en minder tijd aan de kassa hoeven te besteden. NFC helpt de kassa-lijnen te versnellen, waardoor de klanttevredenheid met uw bedrijf toeneemt.

Near field communicatie betekent minder tijd per transactie. Dat vertegenwoordigt een cruciale operationele efficiëntie voor bedrijven die bij het afrekenen een groot aantal transacties verwerken. Gelukkige klanten en efficiëntere bedrijfsvoering worden overal in de bedrijfsresultaten gemeten.

 

Eenvoudige implementatie

Near field communicatietechnologie is eenvoudig te implementeren. U hebt NFC-compatibele betaalterminals nodig, zoals creditcard terminals of geïntegreerde kassasystemen. Gelukkig bevat de meeste nieuwe betalings acceptatie apparatuur die tegenwoordig of in het recente verleden wordt verkocht, al ingebouwde Near Field Communication-technologie. De installatie is eenvoudig en snel.

Zoals alles met betrekking tot betalingen, wilt u nauw samenwerken met uw betalingsverwerker om ervoor te zorgen dat u uw apparatuur correct hebt geconfigureerd en dat uw betaling acceptatie is ingesteld om zowel contactloze kaarten als mobiele portemonnees te accepteren. Wanneer u samenwerkt met een toonaangevende betalingspartner als Worldpay, is dat ook gemakkelijk.

 

Verbeterde beveiliging

Als je je afvraagt ​​over de veiligheid van near field-communicatie, dan is dat begrijpelijk. Het behouden van het vertrouwen van uw klanten hangt af van een veilige overdracht van hun betalingen en alle gegevens met betrekking tot betalingstransacties.

De beveiliging van Near Field Communication-technologie begint met ‘near’: NFC-signalen verzenden slechts centimeters data vanaf het NFC-apparaat, zoals een betaalterminal. In tegenstelling tot draadloze internettechnologie kunnen Near Field Communication-signalen niet worden gehackt vanuit de hele stad, aan de overkant van de straat of zelfs aan de andere kant van de kamer.

Beveiligingen die worden geboden door smartphones maken NFC-betalingen nog veiliger. Naast de bescherming tegen tokenisatie van privé- en persoonlijk identificeerbare gegevens, voegen smartphones een extra laag van persoonlijke authenticatie toe, zoals wachtwoorden en biometrische beveiliging. Al deze extra beveiliging komt bovenop bestaande fraude filters en andere beveiligingsmaatregelen, zoals EMV, die alle elektronische betaling transacties helpen beschermen.

Worldpay is een leider in het helpen van bedrijven bij het implementeren van Near Field Communication-technologie om veilig en gemakkelijk contactloze betalingen te accepteren. Neem contact op met een van onze betalingsexperts voor meer informatie over hoe we uw bedrijf kunnen helpen beschermen met veilige transacties die fraude minimaliseren en risico’s verminderen.