Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zo richt je je thuiskantoor perfect in

Steeds meer mensen kiezen ervoor om van thuis uit te werken maar daarvoor is natuurlijk wel een goede organisatie nodig. Als je je thuiskantoor écht efficiënt wilt inrichten en er zo productief mogelijk wilt zijn, dan is het belangrijk dat je de juiste voorzieningen aanschaft en enkele belangrijke maatregelen treft.

Wat heb je nu zoal nodig om je thuiskantoor goed in te richten en welke zaken mogen er écht niet in ontbreken? Van My Home Office tot kleine accessoires die je werkplaats productiever maken, hier vind je de beste tips en advies om het goed te doen!

 

De beste hulpmiddelen en tips voor een mooi thuiskantoor

In je thuiskantoor wil je het liefste even productief zijn als op het werk. Dat betekent dat je zoveel mogelijk functionele hulpmiddelen nodig hebt én dat de inrichting van de ruimte zelf aan bepaalde criteria voldoet. Enkele tips:

 

Investeer in kantoorgerei van goede kwaliteit

Van balpennen tot potloden, ordners, andere soorten mappen en accessoires als een nietjesmachine of plastic clips, het zijn allemaal zaken die je als thuiswerker waarschijnlijk nodig hebt. Veel mensen hebben in dat geval de neiging om goedkoop te kopen, maar eigenlijk is dat niet zo’n goed idee. Als je wilt dat je accessoires lang meegaan én hun werk goed doen, dan is het beter om wat meer te betalen voor kwaliteit. Op die manier heb je vertrouwen in je accessoires en bespaar je uiteindelijk toch geld.

 

Ga voor een functionele inrichting

Het gebeurt vaak dat mensen die plots thuis beginnen werken zich, eenmaal de kans zich voordoet, zo goed mogelijk op hun gemak willen voelen. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar het risico bestaat dat de focus van de ruimte dan meer komt te liggen op ontspanning in plaats van productiviteit. En dat is gevaarlijk als je veel werk hebt. Richt je kantoor thuis dus vooral functioneel in, zonder al te veel afleiding in de vorm van decoratie, een muziekinstallatie of felle kleuren op de muren of je meubilair. Zo is het gemakkelijker om je aandacht bij je werk te houden.

 

Overweeg een kantoor afzonderlijk van je woning (bijvoorbeeld bij My Home Office)

Ten slotte kan het een goed idee zijn om je nieuwe kantoor thuis te zien als apart van je woning, waardoor je mentaal dan misschien gemakkelijker de klik kunt maken en schakelen tussen wonen en werken. Bij diensten als My Home Office krijg je professionele begeleiding en de mogelijkheid om een deel van je eigendom in te richten als kantoor, bijvoorbeeld in de tuin. Dankzij de My Home Office werkwijze scheid je beide gebouwen en dat maakt het een stuk eenvoudiger om productief te werken.