Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Hoe kun je je automatten schoonmaken?

Je automatten hebben het zwaar te verduren. Voor je je huis binnenloopt, veeg je eerst je voeten of doe je je schoenen uit. Maar stap je de auto in, dan doe je dat niet. Zo komt al het vuil van onder je schoenen op je automatten terecht. Zand en stof kun je met een stofzuiger aan, maar wat doe je als er modder, regen, sneeuw en strooizout op je automatten terechtkomt? Hoe krijg je ze dan schoon? En wat moet je doen als schoonmaken niet meer lukt?

Probeer het eerst met water

Probeer je automatten eerst met water en een borstel schoon te maken, voordat je met schoonmaakmiddelen aan de gang gaat. Haal je automatten uit je auto en maak je borstel nat. Begin daarna met schrobben. Doe tijdens het schrobben wel voorzichtig, want als je te hardhandig werkt, gaan je automatten kapot. Krijg je je automatten echt niet meer schoon? Gebruik dan een niet-chemische allesreiniger.

Zo maak je je automatten schoon

Je kunt je automatten ook met reinigingszout schoonmaken:

  • Haal eerst je automatten uit de auto;

  • Verwijder dan al het loszittende vuil met een stofzuiger of kruimeldief;

  • Mix water met zuiveringszout en maak je borstel met dit mengsel nat;

  • Schrob je matten voorzichtig schoon, met een vloeiende beweging;

  • Laat je automatten goed drogen;

  • Leg je automatten terug in je auto.

Schoonmaken helpt niet: wat nu?

Als je je automatten niet schoon krijgt, is het tijd voor een nieuwe set. We raden aan rubber automatten op maat te bestellen. Rubberen matten zijn namelijk makkelijker schoon te houden dan matten van tapijt en slijten ook nog eens een stuk minder snel. Wil je zeker weten dat je automatten van goede kwaliteit ontvangt, koop dan je automatten bij een betrouwbare winkel zoals MijnAutomatten.nl. Deze webshop heeft een niet-goed-geld-terug-garantie en levert binnen vijf tot acht werkdagen. Binnenkort kun jij weer helemaal schoon de weg op!

https://www.mijnautomatten.nl/