Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Kosten van het installeren van een laadpaal, hier moet je op letten

Bij het instaleren van een laadpaal komen vaak onverwachte kosten. Dit is te voorkomen door een betrouwbaar installatiebedrijf in te huren. Wij geven je in deze blog een duidelijk beeld van de kosten van het installeren van een laadpaal.

Meterkast

Hoeveel een laadpaal installeren kost is afhankelijk van de inrichting van je meterkast. Voor een laadpaal heb je een aparte groep in de meterkast nodig. Dat zorgt ervoor dat je veilig je auto kan opladen. Zo zit de laadpaal geen andere apparaten in de weg en raakt de meterkast niet overbelast. 

Faseaansluiting

Ook is het belangrijk of je een 1-faseaansluiting hebt of een 3-faseaansluiting. Met een 3-faselader laadt je auto sneller op, maar dan moet je wel een 3-faseaansluiting hebben. Wanneer je geen 3-faseaansluiting hebt, maar je auto wel een 3-faseaansluiting heeft kan het handig zijn om je meterkast te verzwaren. Een verzwaring van je meterkast kost rond de €300.

Onverwachte kosten

Op veel sites worden prijsindicaties voor het installeren van een laadpaal getoond. Toch weet je de prijs in jouw specifieke situatie niet. Bij Laadpaal Today weet je na 1 belletje hoeveel het installeren van een laadpaal bij jou kost. Zo moet er vaak een aardlekschakelaar komen en die is vaak niet bij de prijs inbegrepen. Soms is de meterkast te klein en is er een uitbreidingskast nodig, ook deze kosten weet je niet van tevoren. Bij Laadpaal Today werken ze helder en transparant en weet jij voor installatie hoeveel alles in totaal gaat kosten. Geen onverwachte kosten achteraf.