Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

4 unieke manieren van vergaderen

4 unieke manieren van vergaderen

Als het gaat om zakelijke bijeenkomsten en vergaderingen wordt er vaak vastgehouden aan traditionele benaderingen. Deze bijeenkomsten of vergaderingen vinden vaak plaats in een standaard vergaderzaal met een grote tafel, stoelen en een scherm binnen het bedrijf of in een hotel. Maar dit is natuurlijk niet heel erg inspirerend. Daarom is het een goed idee om eens buiten de gebaande paden te treden en uw zakelijke bijeenkomsten of vergaderingen een frisse impuls te geven.

1. Wandelende Vergaderingen

Wandelen is natuurlijk goed voor de gezondheid van u en uw collega’s, maar daarnaast kan het ook de creativiteit en het denkvermogen stimuleren. Overweeg daarom eens om een wandelende vergadering te organiseren. Gedurende de wandeling kunnen de deelnemers op een informele en ontspannen manier al lopend ideeën met elkaar uitwisselen en brainstormen. Doordat wandelen de creativiteit en het denkvermogen stimuleert zullen er uit deze vorm van vergaderen wellicht nieuwe, onverwachtse ideeën voortkomen.

2. Buitenvergaderingen

Wanneer het weer het toelaat is het ook heerlijk om de vergaderzaal eens in te wissel voor een vergadering buiten. De frisse buitenlucht en de natuur om je heen kunnen een verfrissende ervaring bieden en helpen om stress los te laten en tot nieuwe inzichten te komen. Een buitenvergadering zou u kunnen organiseren in parken, tuinen of bijvoorbeeld op het strand.

3. Vergaderen op ongebruikelijke locaties

Standaard vergaderzalen zijn voor veel mensen niet erg inspirerend. Om de creativiteit van de deelnemers aan te wakkeren is het slim om een vergadering af en toe eens in een frisse omgeving plaats te laten vinden. Ongebruikelijke locaties kunnen bijdragen aan een informele sfeer en nieuwe inzichten. Denk bijvoorbeeld aan een kunstgalerij, een historisch pand, een dierentuin of een in een café.

4. Onderweg vergaderen

Zijn jullie vaak gezamenlijk onderweg naar bijvoorbeeld beurzen, congressen, leveranciers of klanten? Overweeg eens om een vergadering onderweg te organiseren in een vergaderbus. De ongebruikelijke omgeving gedurende de rit werkt niet alleen erg inspirerend wat bij draagt aan de creativiteit. Daarnaast kunt u in zo’n mobiele vergaderruimte ook nog eens de reistijd zo optimaal mogelijk besteden. Wanneer u kiest voor een vergadering onderweg in een vipbus gaat er geen kostbare tijd verloren tijdens de reis.