Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Hoe creëer je een fijne werkomgeving?

Ons werk is een van de plekken waar we doordeweeks vaak te vinden zijn. In sommige gevallen zijn we vaker op werk dan dat we thuis zijn. Daarom is het belangrijk dat we ons hier ook prettig voelen. Daarnaast zorgt een prettige werkomgeving voor een hogere productiviteit en flexibiliteit. In deze blog vertellen wij jou alles over het creëren van een fijne werkomgeving, zodat jij hier als werkgever profijt van hebt.

Een comfortabele werkplek

Het bieden van een comfortabele werkplek helpt mensen om hun werk beter te kunnen uitvoeren. Als de wifi van het bedrijf niet werkt of als systemen niet werken, kan dit heel frustrerend zijn voor medewerkers. Daarom is het belangrijk dat de voorraden van benodigdheden zoals papier, pennen goed blijven aangevuld. En dat alle systemen en apparatuur die nodig zijn om het werk te kunnen uitvoeren vlekkeloos werkt.

Stimuleer personalisatie

Als de hele dag op kantoor, dan vinden mensen het belangrijk dat ze hun werkplek kunnen personaliseren. Vooral als er gewerkt wordt met vaste werkplekken. Een foto op het bureau, of andere persoonlijke spulletjes, kunnen ervoor zorgen dat je je al snel thuis voelt op het werk.

Stimuleer beweging

Hoe blijf je fit op de werkvloer? Hier zijn medewerkers deels zelf verantwoordelijk over. Vaker motiveren collega’s elkaar zelf al om in de pauze te wandelen. Maar geef je medewerkers dan ook de kans om dit te doen. Ook zijn er andere alternatieven voor het stimuleren van beweging op de werkvloer. Er zijn zitballen die speciaal bedoeld zijn voor op kantoor. Deze zitballen maken het eenvoudiger om te bewegen als je zit achter je bureau.

Betrek je medewerkers

Een andere manier om een comfortabele werkplek te creëren, is om je medewerkers te betrekken in het bedrijf. Vraag om input of durf het gesprek met ze aan te gaan. Vooral als het gaat om het creëren van de juiste werkomgeving. Het gevoel dat er geluisterd wordt vinden heel veel mensen fijn. Want hoe vervelend is het om te merken dat er niet naar je wordt geluisterd.

Een fijne werkomgeving is goed voor iedereen.

Het bieden van een fijne werkplek zorgt voor een sterke band met je personeel, wat uiteindelijk kan resulteren in het langdurig behouden van je personeel. Probeer daarom als werkgever te investeren in een goede werkplek.

https://www.ondernemersbelang.nl/nieuws/hoe-blijf-je-fit-op-de-werkvloer/