Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Hoe zet ik als ondernemer video en animatie in?

In de huidige tijd zien we dat steeds meer bedrijven video’s en animatie inzetten. Ben je benieuwd wat dit jouw bedrijf kan bieden en waarvoor je motion graphics kunt gebruiken? Lees dan verder, want in dit artikel leggen we je het uit!

Werkwijzen inzichtelijk maken

Wanneer je als ondernemer nieuwe werkwijzen bij het personeel wilt introduceren, dan kun je een explanimation laten maken door een bedrijf dat gespecialiseerd is in motion graphics.

Door een video te maken waarin de nieuwe werkwijze stap voor stap wordt uitgelegd, onthouden mensen het beter dan wanneer het op papier staat. Zorg er wel voor dat de video zo kort mogelijk is; hoe langer de video duurt, hoe minder goed medewerkers de informatie opslaan. Je kunt een explanimation niet alleen inzetten voor het uitleggen van nieuwe werkwijzen, maar je kunt ook bestaande werkwijzen vormgeven door middel van een explanimation video; zo zorg je ook nog eens voor uniformiteit en digitalisering binnen je bedrijf.

Interne informatie verspreiden

Zoals we net zeiden, kun je interne informatie zoals nieuwe manieren van werken verspreiden door middel van een explanimation video. Dankzij motion graphics is er echter nog veel meer mogelijk wanneer je jouw medewerkers snel en efficiënt op de hoogte wil stellen van veranderingen en nieuwe doelstellingen. Zo kun je bijvoorbeeld een infographic laten maken; dit is een sheet waarop je ingewikkelde informatie kort en bonding uiteenzet. Deze kun je eventueel interactief maken, wat inhoudt dat plaatjes uitgeklapt kunnen worden, waaronder de bijbehorende informatie staat – handig!

Promotie van het bedrijf

Een andere manier om motion graphics en video’s in te zetten binnen je bedrijf, is door een video strategie te ontwikkelen. Hierin neem je doelstellingen op met betrekking tot marketing en aan de hand daarvan laat je de geschikte animaties maken die je vervolgens via de gekozen kanalen deelt. Zo kun je kiezen voor een mailinglijst, posten op Instagram of adverteren op YouTube met jouw video of animatie. Ook bij promotie van je bedrijf geldt: hoe korter de video, hoe beter!

 

https://www.coolermedia.nl/explanimation-laten-maken/