Compleet Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Lastige aspecte aan werken in de advocatuur

Uiteraard wordt je erop getraind om iemand zo goed mogelijk te helpen, maar het kan voorkomen dat het niet altijd even gemakkelijk is. Dit kun je van tevoren ook niet voorspellen en je moet er dan wel mee weten om te gaan. Hier heb je een aantal voorbeelden van de moeilijkheden die je als advocaat kunt tegenkomen. 

Onpartijdigheid

Dit is misschien wel een van de lastigste dingen. Je hebt natuurlijk een mening, maar dat doet er niet altijd toe. In een zaak wordt er voornamelijk gekeken naar feiten en het is dus ook jouw taak om hier rekening mee te houden. Dit gaat niet altijd vanzelf en waarschijnlijk ben je het er ook vaak niet mee eens. Toch moet je een manier vinden om jezelf eroverheen te zetten, want alleen zo kun je een persoon zo optimaal mogelijk helpen. Je eigen mening zet je even aan de kant en zo heb je er een onpartijdige kijk op. Dit vereist ook wel een beetje ervaring en zal ook zeker niet meteen perfect gaan. 

 

Werkende uren

Het beroep van een advocaat is niet zomaar een negen- tot vijf baan. Tussendoor kunnen er nog veel dingen gebeuren die invloed hebben op de situatie. Je moet dan ten alle tijde bereikbaar blijven, want het is belangrijk dat jij de informatie snel ontvangt. Als dat niet het geval is, loop je al een stap achter en dat kan negatieve gevolgen hebben voor de persoon die je representeert. Houd er rekening mee dat je een goed patroon volgt, want met werk gaat dit lastig. Je moet wel fit en vooral alert blijven. Met een vaste routine kan dat al enorm helpen. 

 

Druk

Iemand legt zijn of haar complete vertrouwen in jou. Dat is nogal veel wat er van je wordt gevraagd en het is dan ook niet gek dat het voor druk zorgt. Het kan namelijk al snel voelen alsof alles perfect moet gaan, maar dit is bijna onmogelijk. Ook jij gaat fouten maken net als een ander. Als advocaat zijnde moet je de fouten kunnen oplossen en als je dat kan, heb jij je niets om je zorgen over te maken. Probeer een soort tussenweg te vinden, want te veel druk kan zorgen voor een slechte prestatie op het werkveld. Je wilt het uiteindelijk wel goed kunnen doen voor je cliënt. Het kan helpen door af en toe een pauze te nemen en goed te reflecteren. Dit geeft je de kans om tot rust te komen en alsnog iets te leren. 

 

Input van andere

Het gaat vaak gebeuren dat mensen het beter denken te weten dan jij en het is dan aan jou hoe je daarmee omgaat. Jij weet desnoods wat jou specialisatie is en waar je dus goed in bent. Wellicht duurt het even, maar op een gegeven moment moet je een manier vinden om dat als het ware uit te zetten, gewoon je werk doen en de rest laten praten. Als advocaat vind je één kant, maar dat betekent niet dat dit alles is. Je moet naar meerdere bronnen luisteren en dan pas een beslissing nemen. 

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als je het echt wil, kan het ook. Laat niemand je wijsmaken dat het niet zo is. Advocaat zijn is een mooi beroep en helaas kunnen de meesten ook niet zonder. Op zoek naar het juiste advocatenkantoor in de Betuwe? Neem contact op met Aspremont Advocaten!