Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Milieuvriendelijke verpakkingen van kraftpapier

Milieuvriendelijkheid wordt een steeds belangrijker thema in onze huidige samenleving, bij verpakkingsmaterialen is op het gebied van milieuvriendelijkheid nog veel te winnen. Verpakkingen dragen een groot steentje bij aan de plastic afvalberg die wij creëren. Gelukkig zijn er ook zeker goede alternatieven die gebruikt kunnen worden als verpakkingsmateriaal. Een van de uitstekende alternatieven is kraftpapier, een veelzijdig materiaal dat op veel manieren kan worden toegepast. 

Sterk en stevig kraftpapier

Wat is kraftpapier? Kraftpapier is een papier dat wordt gemaakt van houtpulp, uit de houtpulp worden alleen de lange vezels gebruikt. De lange vezels zorgen ervoor dat het papier een hoge doorsteek- en scheurweerstand heeft, hierdoor gaat het veel langer mee dan normaal papier en is het veel sterker. Houtpulp is een zeer duurzaam materiaal en is goed recyclebaar, alles behalve milieubelastend dus.

Kraftpapier veelzijdig

Kraftpapier is zeer veelzijdig, het kan op veel manieren worden toegepast. Tegenwoordig kom je het papier steeds vaker tegen op balies en inpaktafels in  winkels, cadeautjes, goederen of andere producten worden zo simpel verpakt en de retro look meegegeven. Kraftpapier wordt ook veel gebruikt als opvulling. Als je je eigen webshop hebt is dit papier ook een goede optie, het papier kan gemakkelijk worden gebruikt om lege ruimtes in de doos op te vullen. Op school kom je het papier ook steeds vaker tegen, het papier kan gemakkelijk worden gebruikt om te dienen als kaft voor je boeken. Bij het kraftpapier zit aan de buitenzijde een coating, hierdoor krijgt het papier zijn gladheid. Deze coating zorgt echter niet alleen voor gladheid, hij heeft namelijk nog een belangrijke functie, het tegenhouden van bacteriën. Hierdoor kan het papier dus ook als verpakkingsmateriaal dienen voor broodjes of andere voedselwaren, met kraftpapier kan je bijna alles verpakken!

Waarom kiezen voor kraftpapier?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor kraftpapier, naast de minimale belasting voor het milieu zijn er nog meer voordelen om te kiezen voor kraftpapier. Het papier is onderscheidend, de bruine kleur die het papier krijgt van het houtpulp creëert een natuurlijke uitstraling, hiermee onderscheidt je de verpakking van andere verpakkingen. Een onderscheiding in verpakking kan een positieve invloed hebben op de klantbeleving, een positieve klantbeleving leidt tot meer terugkerende klanten. Nog een voordeel van kraftpapier is dat het helemaal te personaliseren is naar je eigen wensen. Het papier is makkelijk te bedrukken en kan daardoor een krachtig marketinginstrument zijn.

Kraftpapier brengt verschillende voordelen met zich mee om te dienen als een milieuvriendelijk alternatief voor andere verpakkingsmaterialen, het kiezen voor kraftpapier als verpakkingsmateriaal is dus een uitstekende milieubewuste keuze!

 

https://vendrigpackaging.com/papier-op-rol/504-kraftpapier-op-rol.html