Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Thuiswerkruimte die comfortabel en productief is

De afgelopen jaren is thuiswerken steeds populairder geworden en met de Covid-19 pandemie is deze trend al helemaal geëxplodeerd. Veel thuiswerken is de nieuwe norm geworden en het is eigenlijk een soort vereiste om aantrekkelijk over te komen op de arbeidsmarkt. Het hebben van een productieve en comfortabele werkplek is heel belangrijk als je veel thuis werkt. Dit zorgt ervoor dat je meer energie hebt, gemotiveerder en productiever bent. In deze blog geven we je wat tips hierover!

Creëer een vaste werkplek

Het klinkt erg aantrekkelijk om vanaf je bank of slaapkamer te werken. Je kunt heerlijk onder de dekens liggen en het is heel erg comfortabel, maar erg productief is het niet. Kies een plek in je huis, het liefst een tafel of bureau en zet hier al je werkspullen neer. Zorg ervoor dat dit een rustgevende plek is waar je niet snel wordt afgeleid. Als je op deze werkplek zit, dan weet je brein dat het tijd is om te werken. Doordat op deze plek alleen je werkspullen liggen heb je een betere scheiding tussen werk en privé. Zorg er ook voor dat je hier een comfortabele bureaustoel hebt staan, zodat je lekker kan zitten. Ook het hebben van een bureau en tafel dat stevig staat en er goed uit ziet is ook erg belangrijk voor een goede werkplek.

Maak deze werkplek naar jou stijl

Het is belangrijk dat jou werkplek rustgevend is, maar dit betekend niet dat je in een saaie, kale ruimte moet zitten. Creëer een werkplek die je mooi vind en jou motiveert. Een grote interieurtrend op het moment is het gebruik voor veel natuurlijk licht. Als je in een donkere kamer zit wat voornamelijk verlicht wordt door lampen is niet heel motiverend, maar een kamer die heel goed verlicht wordt door natuurlijk licht daar krijg je extra energie van.

Verder is het ook belangrijk dat je jou werkplaats personaliseert. Zorg ervoor dat je werkruimte inspirerend is en motiverend is door er een persoonlijke touch aan te geven. Hang wat kunst of foto’s aan de muur. Hier en daar wat planten neerzetten kan ook nooit kwaad natuurlijk. Een andere hele belangrijke eis om je goed te kunnen concentreren is dat je ervoor zorgt dat jou werkplek netjes opgeruimd is. Er is niks dat je meer af leid dan allemaal rommel op je bureau.

Door deze tips te volgen kun je een comfortabele en productieve werkplek creëren. Dit zal er zelf op de drukste dagen ervoor zorgen dat gemotiveerd blijft en efficiënt kan werken.