Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Wat is flitshandel?

Flitshandel staat ook wel bekend als high-frequency trading. Een flitshandel is een methode om te speculeren op valuta- en aandelenkoersen die in minder dan een seconde gekocht en verkocht worden. Er wordt hierbij gespeculeerd op kleine koerswijzigingen die zich in een korte tijd voordoen. Hierdoor kun je door binnen een fractie van een seconde te kopen en daarna weer te verkopen grote winsten maken. Flitshandel wordt volledig geautomatiseerd gedaan. Concurrentie hangt af van de snelheid waarmee de hardware en de software reageert met een snelle dataverbinding.

 

Strategieën

Er zijn verschillende strategieën waar je mee kunt werken als flitshandelaar. En als je denk hoe begin je met flitshandel is het handig dat je deze strategieën ook kent.

Je hebt de arbitrage strategie. Hierbij worden aandelen van grote multinationals op meerdere beurzen tegelijk verhandeld. Deze koersen zijn niet gelijk en al helemaal niet als het aandeel in beweging is. Door op een beurs te kopen en een andere tegelijktijdig de verkopen kan er een kleine winst gemaakt worden.

Dan heb je koersfluctuaties. Een software analyseert de schommelingen om er zo achter te komen of er een stijging of daling aan zit te komen. ook hebben ze door wanneer een stijging of een daling weer voorbij is. Je koopt dan je aandelen wanneer de koers stijgt en verkoopt ze aan het einde van de daling.

Bied en laatprijzen is een andere manier. Wanner een waarde van een aandeel in beweging is verschijnen er orders tegen verschillende koersen. Een flitshandelaar kan verkoop en koop orders handig tegelijk inleggen en hier dan alsnog winst op maken.

 

hoe begin je een flitshandel  

Je kunt een flitshandel ook zelf beginnen, nu vraag je je misschien wel af hoe begin je met flitshandel dan? Je begint als eerst met het kiezen van een online broker die echt bij jou past. dan zul je bij je broker een account aan moeten maken zodat je kunt beginnen. Je kunt dan pas echt beginnen als je ook geld op je account zet. Dan is het tijd om een CFD te zoeken voor je flitshandel. Hoe begin je met flitshandel is dus niet zo’n moeilijke vraag iedereen kan het doen. Wel moet je beetje een wiskundig inzicht hebben. Je kunt ook verschillende functies hebben zoals strategie ontwikkelaar, modelontwikkelaar of systeembeheerder. Dus als je je afvraagt hoe begin je met flitshandel is het niet heel moeilijk en zijn er verschillende mogelijkheden als je over de juiste kennis bezit.