Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Tips om hoger te scoren in Google

Wanneer je in het bezit bent van een eigen website, wil je natuurlijk zo veel mogelijk bezoekers. Immers, hoe meer bezoekers je krijgt, hoe succesvoller jouw website zal worden. Er zijn een aantal manieren waardoor jouw website hoger kan scoren in de Google resultaten, waardoor het aantal bezoekers zal toenemen en je je verdiensten kan verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat veruit de meeste mensen een website bezoeken die bovenaan de Google resultaten staat. Meestal zoeken mensen niet verder dan de eerste Google pagina, dus voor een succesvolle website zal je jouw website zo optimaal mogelijk moeten instellen voor een hoge classificatie op Google. Natuurlijk zal dit niet van de ene op de andere dag lukken, maar met onderstaande tips kan je al een heel eind op weg geholpen worden. 

 

De juiste zoekwoorden

SEO, oftwel Search Engine Optimalisation, is een belangrijk begrip als het aankomt op de vindbaarheid van jouw website. SEO optimalisatie betekent kort gezegd dat alle activiteit die op jouw website plaatsvindt, naar mate van relevantie op een bepaalde plaats in de Google resultaten wordt geplaatst. Hierop kan je veel invloed uitoefenen door de juiste zoekwoorden te kiezen.

Om te beginnen dien je zoekwoorden te kiezen die relevant zijn voor jouw website. Ook is het aan te bevelen om de belangrijkste zoekwoorden in het adres van de website te verwerken. Hierbij is het belangrijk om de zoekwoorden op een unieke manier met elkaar te formuleren, waardoor je jouw website linkt aan een zoekterm die niet al veel wordt gezocht. Het risico bestaat dat bij een te algemeen zoekwoord, jouw website niet voldoende opvalt tussen alle andere concurrerende websites. Dit kun je voorkomen door onderzoek te doen naar de populariteit van de betreffende zoekwoorden die jij in gedachten hebt, en daar op in te spelen door een zoekwoord te gebruiken dat unieker is en dus ook meer opvalt.

 

Zorg voor zoveel mogelijk links en vernieuw je content regelmatig

Voor een goedlopende website is het onmisbaar om een duidelijke structuur in de lay-out te hanteren, zodat het voor de bezoeker aantrekkelijk is om de website te bekijken en regelmatig terug te keren. Hierbij dien je met een aantal zaken rekening te houden. Ten eerste dien je jouw website zodanig in te delen, dat de bezoeker zo min mogelijk klikken nodig heeft om op de gewenste pagina te komen. Maak rubrieken met hoofd- en subcategorieën zo overzichtelijk mogelijk en zorg dat je website ook een mobiele versie heeft. Dit laatste is erg belangrijk, omdat Google steeds vaker wordt geraadpleegd via mobiele telefoons. Zorg ervoor dat jouw website zich kan aanpassen aan het kleine scherm van een mobiele telefoon, om zo verlies van bezoekers te voorkomen. Ook is het ten slotte belangrijk om jouw website regelmatig te voorzien van nieuwe content, omdat Google jouw website automatisch hoger classificeert dan websites die weinig actief zijn. Bovendien geldt dat hoe meer artikelen er geplaatst worden, hoe groter de kans is dat je website via Google gevonden en bezocht wordt.