Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijvengidsen

Het belang van een advocatenkantoor voor uw bedrijf

Elke organisatie ontkomt niet aan de complexe wereld van wet- en regelgeving. Een vooraanstaand advocatenkantoor staat u bij in deze uitdaging. Blue Legal herbergt een team van eminente experts op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, en ICT- en privacywetgeving, die tezamen ons hooggespecialiseerde bedrijfsjuridische collectief vormen.

Specialist in arbeidsrecht

Onze specialist in arbeidsrecht begrijpt de complexe dynamiek van menselijke samenwerking binnen organisaties. Wij optimaliseren de structuur van uw onderneming door middel van uitgebreide overeenkomsten en voorschriften. Ons team biedt advies, begeleiding en onderhandelingen, met inbegrip van zaken zoals ontslag bij reorganisatie en reglementen voor herstructurering. Indien nodig nemen we doortastende juridische stappen ten behoeve van uw zaak. Onze unieke aanpak omvat diepgaande expertise, teamwork en een gerichte focus op de best passende oplossing voor uw situatie.

Deskundige in ondernemingsrecht

Een ondernemingsrechtadvocaat is van cruciaal belang, ongeacht het type bedrijf dat u leidt. Wij assisteren u bij het evalueren van risico’s en kansen, en beoordelen de duurzaamheid van uw bedrijfsstructuur. Als uw bedrijfsadvocaat bepalen we gezamenlijk de juiste strategie, inclusief het opstellen van robuuste aandeelhoudersovereenkomsten, governance-praktijken en investeerdersrelaties.

Expert in privacy- en ICT-recht

In een wereld waar overeenkomsten steeds vaker zonder persoonlijke ontmoetingen tot stand komen, zijn er specifieke regels van toepassing. Als advocaten met expertise in privacyrecht en ICT-recht begrijpen wij deze regels en spreken wij de taal van technologie. We zijn goed bekend met informatietechnologie en zijn in staat om complexe technologische ontwikkelingen op een begrijpelijke manier toe te lichten.

Bovendien presenteert Blue Legal een uitgebreid assortiment diensten, gedreven door onze deskundigheid in diverse specialisaties:

  • Blue Service: de inzet van een bedrijfsjurist binnen uw organisatie, ook wel bekend als legal counsel service.
  • Blue Reorganisatie: vloeiende begeleiding bij reorganisatieprocessen.
  • UWV en Sociaal Plan Begeleiding: informatie en begeleiding met betrekking tot het afspiegelingsbeginsel en sociaal plan bij reorganisaties.
  • M&A Advies: ondersteuning als M&A Advocaat/advocaat voor reorganisaties bij fusies of overnames, met inbegrip van bedrijfsovernamesadvies voor onder andere het personeel en de overnameovereenkomst.
  • Incassodiensten: raadgeving betreffende de inschakeling van incassodiensten.
  • Risicobeheer en Compliance: assistentie bij risicobeheer en compliance, inclusief compliance checks.
  • Datalekken: raadgeving en begeleiding bij datalekken of meldingen van datalekken.

Bij Blue Legal staan onze experts klaar om u te ondersteunen en te adviseren op elk gebied van het bedrijfsrecht.