Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Meer licht en ruimte dankzij sectionaaldeuren met glas

Al geruime tijd zijn sectionaaldeuren een geliefde keuze als bedrijfsdeur of garagedeur. Oorspronkelijk vervaardigd met metalen of geïsoleerde sandwichpanelen, zijn de laatste jaren transparante deuren steeds prominenter aanwezig. Niet alleen in commerciële omgevingen zoals winkels of autoshowrooms, maar ook in toenemende mate in industriële of logistieke gebouwen. Het aanzienlijke voordeel van (deels) transparante deuren is duidelijk: een overvloed aan natuurlijk licht in de ruimte. Maar welk type glas moet u kiezen? Wat betekent het voor de stevigheid van de deur? Inbraakbestendigheid? En isolatie? Lees verder voor uitgebreide informatie over sectionaaldeuren met glas.

Helemaal of gedeeltelijk glazen sectionaaldeuren

Bij het integreren van een sectionaaldeur in een glazen gevel is het esthetisch aantrekkelijk om dezelfde materiaalkeuze voor de deur te handhaven. In dit geval zou u opteren voor een volledig glazen deur. Indien u echter een opslagloods heeft en glazen panelen wenst vanwege de natuurlijke lichtinval, kan het praktischer zijn om de onderste panelen als sandwichpanelen uit te voeren. Dit voorkomt schade door lichte aanrijdingen en verhoogt de algehele stevigheid van de deur. Glazen panelen zijn namelijk vaak gevoeliger voor schade, wat de deur iets minder stabiel kan maken.

Voor welke soort glasvulling gaat u?

Wanneer u zich verdiept in sectionaaldeuren met glas, zult u merken dat er talloze mogelijkheden zijn wat betreft vulmaterialen. U heeft de keuze uit echt glas, zowel enkel als dubbel, maar ook uit diverse kunststofopties. Hierbij kunt u vaak kiezen tussen polycarbonaat en acrylaat. Acrylaat, ook bekend als plexiglas, is het meest gebruikte kunststofmateriaal in bedrijfsdeuren vanwege zijn stevigheid, lichtgewicht en heldere zicht. Polycarbonaat wordt vaak toegepast bij deuren die extra weerstand moeten bieden tegen vandalisme, omdat het flexibel is en daardoor minder snel breekt dan glas of acrylaat. Bovendien is polycarbonaat kostenefficiënter en beter bestand tegen brand. Het geeft echter wel een ander uiterlijk, omdat het wat flexibeler in de deur is verwerkt.

Kan glas isoleren?

Bij de selectie van glazen sectionaaldeuren is er vaak de mogelijkheid om te kiezen tussen enkel of dubbel glas. Het gebruik van dubbel glas in grotere sectionaaldeuren wordt doorgaans afgeraden vanwege het toegenomen gewicht, waardoor veelal wordt gekozen voor dubbel kunststof, zoals acrylaat. Dit lichtere materiaal maakt de deur beter hanteerbaar. Dubbel acrylaat van 17 mm vertoont ongeveer dezelfde isolatiewaarde als dubbel glas (U-waarde = 2.8).

Vraag om advies

Bij het overwegen van een glazen sectionaaldeur zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar, en het raadplegen van een betrouwbare deurenleverancier kan u helpen bij het maken van de beste keuze. Voor wie zeer specifieke wensen heeft, is een op maat gemaakte deur waarschijnlijk de meest geschikte oplossing. Een illustratief voorbeeld van zo’n maatwerkdeur is de Compact deur van Rolflex, die niet alleen ruimtebesparend is, maar ook gekenmerkt wordt door een fraaie afwerking. Door te investeren in een deur die op maat is gemaakt, kunt u niet alleen voldoen aan uw individuele eisen, maar ook genieten van een unieke combinatie van functionaliteit en esthetiek. Het raadplegen van een ervaren leverancier kan u helpen de perfecte glazen sectionaaldeur te vinden die naadloos aansluit bij uw behoeften en voorkeuren.  Voor meer gedetailleerde informatie over de Sectionaaldeur en andere oplossingen, kunt u terecht op de officiële website van Rolflex: www.rolflex.com.