Compleet Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

5 aandachtspunten bij het kopen van een woning

Tegenwoordig is het moeilijk om voor de juiste prijs een woning te kopen. Koopwoningen zijn een heel stuk duurder dan een aantal jaren geleden. Is het kopen van een woning in de huidige woningmarkt wel de juiste keuze?

1 Huren in plaats van kopen

Kopen hoeft niet altijd de slimste keuze te zijn. Vaak zijn koopwoningen voor beginnende huishoudens nog te duur. Al helemaal wanneer je geen partner hebt. Kies er daarom voor om tijdelijk te huren wanneer je nog op zoek bent naar je droomhuis of partner. Op internet kun je huizen en appartementen huren via huurstunt. Op deze websites is het makkelijk om jouw eisen in te vullen en daarmee het aanbod sneller te verkennen.

2 De buurt

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning is het niet alleen van belang dat je naar de woning kijkt maar ook naar de buurt eromheen. Kijk bijvoorbeeld of het een nette buurt is die niet al te veel van het centrum afgelegen zit. Het is vaak handig als er een supermarkt, apotheek of kapper op loopafstand van je woning ligt.

3 Verzorging

Onkruid van een meter hoog in de voor- en achtertuin duidt vaak op een slechte verzorging van de woning door de huidige bewoners. Het kan zijn dat andere zaken die wel relevant zijn ook slecht zijn onderhouden.

4 Denk in ruimtes

Bij het kopen van een nieuwe woning is het belangrijk dat je denkt in ruimtes. Ben je ontevreden over de grootte van een slaapkamer? Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld twee kamers met elkaar te verbinden. Kijk naar zaken die niet aanpast kunnen worden zoals het aantal slaapkamers.  

5 Verbouwing

Zoals zojuist genoemd zijn er veel aanpassingen die doormiddel van verbouwing kunt realiseren. Hierbij is het van belang dat je rekening houdt met de bijkomende kosten. Is verbouwing kost vaak meer dan je denkt en draagt bij aan de totale kostprijs van het huis. Kijk uit dat de nodige verbouwingen het budget niet overschrijden of uiteindelijk meer kosten dan de woning zelf.

https://www.huurstunt.nl/appartement/huren/nederland/