Compleet Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Meer effectieve ruimte met een systeemvloer

Snel, flexibel en zonder al te veel problemen meer ruimte creëren vraagt om een slimme oplossing. Een systeemvloer speelt in op die wens en heeft daarnaast een flink aantal bijkomende voordelen. Afmetingen vormen geen belemmering. Grote overbruggingen kunnen gerealiseerd worden, net als diverse verdiepingen die sterk genoeg zijn om zwaar belast te worden. Zonder bouwvergunningen of ingewikkelde aanpassingen is een systeemvloer al vlug een vast onderdeel van de inrichting. 

Geen verbouwingshectiek, wel maximale capaciteit

Aanbouwen om meer ruimte te krijgen is niet altijd noodzakelijk. Ook zijn er in een bestaande ruimte geen aanpassingen aan de bouwconstructie nodig wanneer er met een systeemvloer gewerkt wordt. Deze vloer, ook wel entresol of tussenverdieping genoemd, staat vrij in de ruimte en vormt daardoor geen belasting voor de muur- of dakconstructies. De maximale hoogte is van de te gebruiken ruimte afhankelijk en van de persoonlijke voorkeuren. Er kunnen stellages gebouwd worden voor opslag, maar net zo goed een kantineruimte op hoogte. Kantoren kunnen uitgebreid worden, showrooms toegevoegd, magazijnstellingen ingedeeld, en alles is bereikbaar via beveiligde entresolvloeren en trappen. Dat de constructie los in de ruimte staat is ook handig voor magazijnopstellingen. Er kan rondom en tussen de stellingen door gelopen worden. 

Flexibel of permanent

Gebrek aan ruimte kan tijdelijk zijn, het gebruik van een systeemvloer dus ook. Aan de andere kant is het installeren van een systeemvloer net zo goed een permanente oplossing. De moer- en boutverbindingen garanderen een grote mate van vrijheid in het aanpassen van de afmetingen bepaald door modules, maar zijn minstens zo belangrijk bij het opbouwen en weer afbreken van de systeemvloer. Flexibiliteit in gebruik is daardoor bereikbaar. Of dat in een bedrijfsruimte is of wanneer het gaat om het verplaatsen naar een andere locatie. De systeemvloer beweegt met het bedrijf mee. 

Veiligheid staat voorop

De systeemvloer kan zwaar belast worden. Dat stelt eisen, waaraan ruimschoots voldaan wordt door het gebruik van stalen kolommen, vloerprofielen en constructieve vloerplaten. De combinatie van deze onderdelen zorgt voor een stabiele constructie. Doordat er met verschillende afmetingen gewerkt wordt is bouwen op maat mogelijk. Productie in eigen huis speelt een grote rol in die vrijheid waarbij de kwaliteit altijd bovenaan blijft staan. Er is een hoog afwerkingsniveau in combinatie met tal van mogelijkheden om de veiligheid voor iedereen te garanderen. 

Veiligheid is nummer een. Toevoegingen als gaaswanden, legborden, aanrijbeveiligingen of het aangeven van looproutes horen daarbij. Systeemvloeren kunnen met verschillende zaken worden uitgebreid om een zo prettig en veilig mogelijke werkomgeving te creëren. Het gebruik van verschillende kleuren kan daarbij helpen. Er kan zelfs voor gekozen worden onderdelen in de bedrijfskleuren te laten aanleveren mocht er besloten worden de systeemvloer permanent in de bedrijfsruimte te integreren.

Uit en thuis met flexibele montage

Hopelijk groeit het bedrijf zo goed dat zelfs een systeemvloer je niet meer voldoende ruimte biedt en wordt het tijd naar een nieuwe locatie uit te kijken. Een professioneel team breekt de systeemvloer voor je af en bouwt het op de nieuwe locatie gewoon weer op. Dankzij de bout- en moerverbinding is ook een aanpassing aan de nieuwe ruimte geen probleem. De systeemvloer verhuist gewoon met je mee als toppunt van betaalbare flexibiliteit.