Compleet Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Welk slot biedt veiligheid tegen inbrekers?

Geen enkel slot is echt beveiligd tegen inbraak, of garandeert dat een inbreker er niet langs kan, maar u kunt wel stappen ondernemen om de veiligheid van uw huidige buitendeuren te verbeteren. Als u bang bent dat uw huidige slot kwetsbaar is voor lockpick technieken, kunt u het beste een ervaren slotenmaker raadplegen.

Om een lockpick proof slot te garanderen, moet het sleutelloos zijn. Er zijn veel opties voor sleutelloze sloten, van nachtsloten tot slimme sloten; maar hoewel ze een perfecte oplossing kunnen zijn tegen stoten, kunnen ze ook hun eigen uitdagingen hebben.

Hoe werken slimme sloten?

Slimme sloten zijn sleutelloze deursloten die worden bediend met een smartphone, zodat u uw deur kunt openen met een druk op de knop in plaats van met een sleutel. Bijna alle slimme sloten worden bediend met een smartphone-app.

Een slim slot maakt verbinding met het Wi-Fi-netwerk van uw huis, wat betekent dat u toegangscodes kunt verzenden of ontvangen, of het commando om de deur te vergrendelen en te ontgrendelen. Slimme sloten zijn relatief eenvoudig te installeren en kunnen op uw bestaande nachtslot worden bevestigd.

 

Kunnen slimme sloten worden gehackt?

Het korte antwoord is: ja. Elk apparaat dat met het internet is verbonden, kan worden gehackt, dus elk slim slot dat is verbonden, is kwetsbaar. Maar tenzij u een huis bezit van miljoenen ponden, is het onwaarschijnlijk dat een inbreker in staat zal zijn het slimme slot te kraken en de deur te openen. De meeste inbraken zijn spontane beslissingen, inbrekers zijn gemiddeld binnen 8 minuten binnen en buiten.

Het is onwaarschijnlijk dat dit soort inbrekers de gedachte hebben om uw smartphone te stelen, te klonen of te hacken om uw smart lock uit te schakelen. Het is waarschijnlijker dat een gestolen of verloren telefoon iemand de mogelijkheid geeft om toegang te krijgen tot uw slimme deurslot of deze te ‘hacken’.

https://compleetzakelijk.nl/bouw-en-onderhoud/zijn-slimme-sloten-veiliger/