Compleet Zakelijk
Image default
Bouw en onderhoud

Zijn slimme sloten veiliger?

Technisch gezien zijn slimme sloten veiliger dan onze traditionele sloten die met sleutels worden bediend. Dit komt omdat er geen risico is op een verloren sleutel of onbekende reserveonderdelen die rondzwerven. Ook is het slimme slot niet te openen met een picklock set. U en uw gezin zouden de enige mensen moeten zijn die toegang hebben tot de app die uw slimme slot bedient en u kunt eenmalige codes of digitale sleutels geven aan iedereen die uw huis sporadisch moet betreden. Dit alles zou moeten betekenen dat u zichzelf nooit zult buitensluiten, of uw sleutel zult kwijtraken. Een slim slot op je voordeur schrikt inbrekers ook af.

U heeft dan geen sleutel meer nodig om de deur te openen. Je kunt de deur openen via de app op je smartphone of accessoires aansluiten die de deur openen. Veel sloten gaan ook automatisch open binnen een bepaalde afstand van je huis dankzij geofencing. Dat is makkelijk als je volle boodschappentassen bij je hebt. Voordat u een slim deurslot kiest, controleert u het huidige type slot op uw voordeur. Er zijn cilindersloten, driepuntsloten en steunsloten. Veel slimme sloten passen alleen op een cilinderslot of driepuntslot.

 

Wat gebeurt er met slimme sloten als het internet uitvalt?

Natuurlijk bieden slimme sloten gemakkelijke toegang en meer veiligheid, maar er zijn ook enkele problemen. Als uw slimme slot is aangesloten op uw Wi-Fi-netwerk thuis en het valt uit, wat gebeurt er dan met u? Buitengesloten in je huis? Gelukkig niet, de fabrikanten van slimme sloten hebben handmatige opheffingen toegevoegd, zodat u uw voordeur kunt ontgrendelen zonder gebruik te maken van Wi-Fi of Bluetooth.

Slimme sloten maken uw huis slim, leuk en een stuk veiliger. Nooit meer je sleutels kwijt, want je hebt ze niet meer nodig. Je hoeft niet eens thuis te zijn om iemand binnen te laten. Je geeft je vrienden en familie gewoon toestemming om op afstand binnen te komen via een berichtje vanaf je smartphone. Eenmalig, periodiek of voor altijd. En als je dat niet meer wilt, blokkeer je de toegang met 1 druk op de knop. Want jij bent de baas.

https://compleetzakelijk.nl/bouw-en-onderhoud/welk-slot-biedt-veiligheid-tegen-inbrekers/