Compleet Zakelijk
Image default
Detailhandel

Deurmatten op maat

Deurmatten op maat

Modder, sneeuw, bladeren… Als je buiten loopt, neem je onbedoeld veel viezigheden mee onder je schoenzolen. Om vieze voetafdrukken in huis te voorkomen, wil je je schoenen dus wel goed afvegen. Een droogloopmat is daarvoor ideaal. Maar als je inkomhal smal is of een unieke vorm heeft, kan het lastig zijn om de perfecte droogloopmat te vinden. Gelukkig bestaat daarvoor een oplossing: de deurmat op maat.

 

Waarom zou ik een droogloopmat op maat laten maken?

 

Een droogloopmat is een bepaald type mat dat extra vochtabsorberend is. Door hier je voeten aan af te vegen, loop je je schoenen dus in feite droog. Zo houd je je huis vrij van moddersporen en blijft bijvoorbeeld een houten vloer ook langer mooi. Echter, in sommige gevallen kan het lastig zijn om je perfecte droogloopmat te vinden. De ene keer zijn de afmetingen niet goed, dan weer passen de beschikbare kleuren niet bij je interieur. Als je zo’n deurmat op maat laat maken, heb je dat probleem niet langer. Dan kies je zelf je kleuren en je afmetingen, zodat de mat helemaal bij jouw huis past.

 

Andere toepassingen voor je deurmat op maat

 

Nu gebruiken de meeste mensen hun deurmat of droogloopmat vooral om hun huis schoon te houden, maar voor een deurmat op maat zijn ook meer toepassingen te bedenken dan dat. Stel bijvoorbeeld dat je een vloerluik hebt dat je graag wilt verbergen, dan kun je een mat op maat laten maken in de exacte afmetingen van dat luik. Niemand die iets ziet, en het voelt ook nog eens prettiger aan onder de voeten. Zo geef je je huis een stijlvolle afwerking.

 

Hoe bepaal ik de juiste afmetingen voor mijn deurmat op maat?

 

Als je een droogloopmat of deurmat op maat gaat bestellen, wil je er zeker van zijn dat deze niet te groot of te klein is. Daarom is het belangrijk om de gewenste afmetingen goed op te meten. Stel: je wilt een mat aanschaffen voor je halletje, waarbij deze in de breedte van muur tot muur moet komen te liggen. Bepaal dan hoeveel vloeroppervlak de mat in beslag moet nemen en meet beide uiteinden op, tweemaal van muur tot muur. Mocht je hal toch taps toe blijken te lopen, dan ben je daar in ieder geval van op de hoogte. Zo voorkom je dat je je deurmat per ongeluk te smal laat maken. Let op: koop een deurmat op maat liever iets te groot dan te klein. Bijsnijden is in veel gevallen namelijk gewoon mogelijk, de mat groter maken níet. Maar natuurlijk zal een goed passende doorloopmat altijd de voorkeur hebben. Dat is exact het voordeel van een deurmat op maat!

https://www.deurmatdirect.nl/schoonloopmatten