Compleet Zakelijk
Image default
Detailhandel

Mooie rolgordijnen van hoge kwaliteit

Rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten. In bijna ieder huis hangt wel een rolgordijn. Een rolgordijn is een mooie aanvulling voor je interieur. Tijdloos, strak, modern of klassiek, transparant, verduisterend of lichtdoorlatend.

Rolgordijnen in de woonkamer

In de woonkamer wil je vaak direct zonlicht tegenhouden, maar omdat je er niet slaapt wil je de ruimte niet volledig verduisteren. Zonwerende rolgordijnen zijn dan erg geschikt. Een zonwerend rolgordijn kan is er in drie verschillende stofsoorten: transparant, lichtdoorlatend en screendoek. Door de transparante stoffen kun je goed naar buiten kijken, er komt veel licht doorheen, maar ze houden direct zonlicht en warmte tegen. Als het buiten donker wordt en je binnen de lampen aan doet, heb je met transparante rolgordijnen echter weinig privacy, er kan dan ook van buiten naar binnen worden gekeken.

Is naar buiten kunnen kijken door het rolgordijn niet heel belangrijk, maar privacy en zonwering wel? Dan zijn semi-transparante of lichtdoorlatende rolgordijnen een mooie oplossing. Door deze stoffen komt nog wel licht naar binnen, maar je kunt er niet door naar buiten kijken. In de avond dus ook niet naar binnen.

De screendoek rolgordijnen zijn speciaal ontwikkeld om zo veel mogelijk warmte en UV straling buiten te houden. Ze zijn gemaakt van vergelijkbaar doek als de buitenzonwering screens. Er kan wel nog naar buiten worden gekeken door deze stoffen. Ze zijn dan ook erg geschikt voor warme serres waar de zon heel de dag op het glas staat.

Verschillende uitvoeringen rolgordijnen

Iedereen kent de standaard rolgordijnen waarbij bovenin de rol waar het doek op zit zichtbaar is. Deze rolgordijnen zijn zeer eenvoudig op te hangen en voordelig in prijs. Als je het rolgordijn wat verder van je raam wil hangen omdat er bijvoorbeeld een raamklink zit, kun je ervoor kiezen om het rolgordijn andersom op de rol te laten plaatsen. Dit heet contrarollend.

Naast de standaard rolgordijnen zijn er rolgordijnen met een montageprofiel en met luxe cassette aan de bovenzijde. Deze kan in ronde of vierkante vorm worden uitgevoerd. De cassette geeft een luxe uitstraling aan de rolgordijnen en is uitgevoerd in wit, zwart of technisch zilver.

Ook voor kunststof draaikiepramen zijn er speciale rolgordijnen ontwikkeld. Deze worden met smartfit frame bevestigd aan het kozijn, waardoor je niet hoeft te boren of schroeven. Deze rolgordijnen worden bediend met een handgreep.

Bediening van rolgordijnen

De meeste rolgordijnen worden bediend met ketting. Deze is meestal van metaal. Naast de handbediende versie, kunnen de rolgordijnen met montageprofiel of cassette worden uitgevoerd met een motor. Wandschakelaar, afstandsbediening of app, het is allemaal mogelijk. Hierdoor kun je de rolgordijnen bedienen vanuit je bed, werk, vakantieadres of andere locatie. Je kunt ze allemaal tegelijk, in groepen of apart instellen en bedienen. Super handig dus.

Advies over rolgordijnen

Twijfel je of rolgordijnen een goede oplossing zijn voor jouw wensen? Neem dan even contact op met Marasol. Anna kijkt graag met je mee naar best passende oplossing voor jouw ramen en wensen. Ze kan je adviseren over welke doeken het beste passen en welke ophangmethode het beste werkt in jouw situatie.

Via de site kun je gratis een aantal kleurstalen aanvragen zodat je het verschil in doek, kleur en lichtdoorlaatbaarheid zelf kunt bekijken. Gratis en vrijblijvend.

 

https://marasol.nl/rolgordijnen/