Compleet Zakelijk
Image default
Detailhandel

Vloerluik op maat

Vloerluiken op maat zijn, de naam zegt het al, op maat gemaakte luiken in de vloer, welke toegang bieden naar een ruimte onder deze vloer. Soms (vooral bij oudere huizen) is een dergelijk vloerluik noodzakelijk, gezien het feit de hoofdkraan van de waterleiding zich vaak onder de vloer bevindt. Het plaatsen van een op maat gemaakt vloerluik biedt dan gemakkelijk toegang tot deze ruimte voor onderhoudswerkzaamheden en dergelijken. Echter kan een vloerluik op maat ook grote voordelen met zich brengen als de aanleg hiervan niet strikt noodzakelijk is.

Een vloerluik op maat kan, indien deze is ontworpen om bij te dragen aan de uitstraling van uw woning of bedrijfspand, er ook heel erg mooi en chique uit zien. In dat kader kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een glazen vloerluik welke leidt naar een (nette) (wijn)kelder, bibliotheek of souterrain. Wanneer dan ook nog met mooie verrichting in de kelder wordt gewerkt, kan dit uw woning een extra dimensie geven. Vooral als het dan donker is in huis, maar er komt licht via uw glazen vloerluik de woonkamer binnen, kan dit voor een mooi effect zorgen. Daarbij kan het, indien u een mooie wijnkelder, of ondergrondse bibliotheek heeft, leuk zijn om deze door de vloer heen te kunnen zien. Dat is ook leuk voor als u gasten over de vloer heeft.

Op maat gemaakte vloerluiken, vooral wanneer gemaakt van glas, kunnen uw woning ook groter laten lijken, doordat de ondergrondse ruimte zo visueel bij uw woning wordt “mee getrokken”. Daarbij kunnen op maat gemaakte vloerluiken op zich zelf ook mooi staan bij de woning. U kan bijvoorbeeld in een wat robuustere of industriële woning kiezen voor een mooi en strak vloerluik van en met glas. Dit contrast tussen de stijl van de woning en de stijl van het vloerluik kan uw woning op een gemakkelijke manier een hele andere uitstraling geven. Vloerluiken kunnen ook juist niet fungeren als “eye catcher”, maar bijvoorbeeld heel erg subtiel zijn. Zo kunnen ze op een opvallende manier gemakkelijk meer opslagruimte in uw woning of bedrijfspand creëren. Op die manier, door materiaal onder de vloer op te slaan, heeft u geen ruimteverlies en blijft uw woning of kantoor netjes en opgeruimd.

Vloerluiken op maat kunnen niet alleen binnen worden geïnstalleerd, maar ook zeker buiten. Zo kan bijvoorbeeld via de patio een vloerluik worden geïnstalleerd om zo de kelder te bereiken. Op die manier komt er, indien men voor glas kiest, ook natuurlijk licht de kelder in. Als u dan ook weer een glazen vloerluik binnen in het huis heeft, dan kan dat ook zorgen voor extra natuurlijk licht, wat natuurlijk prachtig is. Het spreekt voor zich dat het bij glazen vloerluiken belangrijk is met speciaal veiligheidsglas te werken, waar men in alle veiligheid over heen kan lopen. Deze vloerluiken kunnen ook zo worden gemaakt dat ze op afstand te bedienen zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld openklappen, maar ook in- en uitschuiven. Tegenwoordig kan dit vrijwel geluidloos, wat een groot voordeel is. Op maat gemaakte vloerluiken hebben ook als voordeel dat ze volledig kunnen worden gemaakt op basis van uw specifieke behoeften. Indien er speciale wensen zijn, of meerdere plaatsen in uw woning waar vloerluiken moeten komen, dan kunnen de luiken daar op worden afgestemd in bijvoorbeeld de maat en het materiaal. Kortom, voor elke wens is een op maat te maken vloerluik. Of het nu alleen voor opslag is, vanuit esthetisch oogpunt, vanuit praktisch oogpunt, of vanuit alle drie, een op maat gemaakt vloerluik kan aan uw behoeften voldoen. Voor al uw behoeften op dit gebied, bestaat een op maar gemaakte oplossing.