Compleet Zakelijk
Image default
Energie

Alles over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een populaire manier om de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren. Het is een relatief eenvoudige en betaalbare manier om de warmte binnen te houden en de energierekening te verlagen. In dit artikel zullen we de voordelen van spouwmuurisolatie, de besparingen per jaar en de subsidieregels bespreken.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan spouwmuurisolatie. Ten eerste kan het helpen om de energierekening te verlagen. De isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft, waardoor er minder energie nodig is om de woning op te warmen. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op de energierekening.

Een ander voordeel van spouwmuurisolatie is dat het de comfortniveaus in de woning verbetert. Het houdt de kou buiten in de winter en de warmte buiten in de zomer, waardoor de binnentemperatuur stabieler blijft. Dit kan resulteren in een aangenamer binnenklimaat en een betere levenskwaliteit.

Spouwmuurisolatie kan ook de waarde van de woning verhogen. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in energie-efficiënte woningen en het hebben van spouwmuurisolatie kan een belangrijke verkoopfactor zijn.

Besparingen per jaar

De besparingen per jaar als gevolg van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de mate van isolatie en het type verwarmingssysteem dat wordt gebruikt. Over het algemeen kunnen huiseigenaren echter aanzienlijke besparingen verwachten op hun energierekening. Bij het isoleren van een ongeisoleerde woning kan dit al snel oplopen tot 30% besparing per jaar op energiekosten.

Subsidieregeling

Om huiseigenaren te helpen bij het financieren van spouwmuurisolatie, zijn er verschillende subsidieregelingen beschikbaar. De meest bekende regeling is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze regeling biedt huiseigenaren een subsidie van maximaal €10.000 voor energiebesparende maatregelen, waaronder spouwmuurisolatie.

Daarnaast zijn er verschillende andere subsidies beschikbaar op lokaal niveau. Het is altijd de moeite waard om contact op te nemen met uw gemeente om te zien welke regelingen beschikbaar zijn.