Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

5 tips om te besparen op je energiekosten

Of het nu gaat om boodschappen, vakanties of energiekosten, alles wordt duurder. Het is daarom ook fijn wanneer je op deze kosten kunt besparen. Gelukkig zijn er een aantal effectieve manieren om dit te doen. In dit artikel geven wij je vijf tips om te besparen op jouw energiekosten.

 

Zet de verwarming lager

Niks is fijner dan een lekker warm huis in een koude winter. Helaas kan dit er echter wel voor zorgen dat de energiekosten stevig oplopen. Voor elke graad die je de thermostaat lager zet kan je tot wel 7% besparen op je energierekening. Let er daarbij ook op dat je de verwarming dichtdraait op kamers waar je niet in leeft en dat je de thermostaat uit zet wanneer je van huis weggaat.

 

Korter douchen

Door lang te douchen verbruik je niet alleen erg veel water, maar ook veel energie. Om je water warm te krijgen moet het namelijk eerst nog verhit worden. Om dit tegen te gaat kun je het beste korter gaan douchen. Daarnaast kun je ook een waterbesparende douchekop aanschaffen.

 

Zonnepanelen plaatsen

De prijzen van gas liggen vaak hoger dan prijzen van andere energieopwekkende methodes. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zonnepanelen te (laten) plaatsen. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen in Hoogezand wilt kopen zijn er genoeg bedrijven die je daarbij kunnen helpen en kunnen adviseren over welke zonnepanelen de meeste energiekosten besparen.

 

Isoleer je huis

Een slecht geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je kunt stoken zoveel als je wilt, maar het huis zal nooit echt warm blijven. Hierdoor verspil je dus veel energie en ook veel geld. Door je huis goed te isoleren kan je tot wel 30% besparen op je energiekosten.

 

Installeer ledlampen

De laatste tip die we nog voor je hebben is om al je spaarlampen te vervangen door ledlampen. Ledlampen zijn de meest energiezuinige lichtbronnen op de markt en kunnen tot wel 90% minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen. Ze zijn wellicht iets duurder in de aanschaf, maar gaan wel een stuk langer mee.

 

Zonnepanelen Hoogezand

Een andere geweldige manier om je energie rekening te verkleinen is doormiddel van het nemen van zonnepanelen Hoogezand. Door zonnepanelen Hoogezand te nemen kun je gedan zeggen tegen je energierekening!

https://vergelijksolar.nl/plaats/zonnepanelen-hoogezand/