Compleet Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Uitvaartverzekering afsluiten

 

Stel je voor, je bent jong en levendig en je voelt je helemaal fit. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is dan iets waar je nu helemaal niet bij stilstaat en druk om maakt. Overlijden is namelijk iets waar men niet graag aan denkt. Helaas is het leven onvoorspelbaar. Men kan vroegtijdig en onverwachts komen te overlijden. Vervolgens kunnen de kosten uitvaart oplopen en zitten de nabestaanden met grote zorgen. Deze zorgen kunnen voorkomen worden wanneer men er voor kiest om een uitvaartverzekering af te sluiten. Door nu een bedrag per maand te betalen, weet je zeker dat alles goed geregeld is wanneer het zo ver is.

 

Wanneer heb je een uitvaartverzekering nodig

De kosten voor een uitvaart kunnen aardig oplopen. Gemiddeld kost een crematie 5.500 euro en een begrafenis 7.500. Dit zijn hele hoge bedragen. Zeker wanneer het overlijden onverwachts is gekomen en men dus niet financieel voorbereid is. Er zijn mensen die er voor kiezen om een spaarpotje apart te zetten voor de uitvaart. Dit is een mogelijkheid, maar toch zou het afsluiten van een uitvaartverzekering een beter idee zijn. Na het overlijden zal het bedrag van een uitvaartverzekering gelijk beschikbaar worden gesteld aan nabestaanden. Wanneer er wordt gespaard bij de bank zal dit minder gemakkelijk gaan. Na het overlijden worden rekeningen namelijk geblokkeerd. Dus er moeten weer veel handelingen worden verricht om weer bij het geld te kunnen.

Wat kost een uitvaartverzekering

Wanneer men er voor kiest om een uitvaartverzekering af te gaan sluiten is uitvaartverzekering vergelijken een heel verstandig en goed idee. Uitvaartverzekeringen kunnen namelijk bijvoorbeeld verschillen in of ze diensten of kapitaal verzekeren. Ook het bedrag aan premie wat iemand per maand voor de uitvaartverzekering betaalt kan per aanbieder een klein beetje verschillen. Iemand van 18 jaar zal voor een goedkope uitvaartverzekering tussen de 5 en de 6 euro per maand betalen. Voor iemand van 30 jaar ligt dit bedrag tussen de 8 en 11 euro per maand. Het bedrag per maand is dus onder andere gebaseerd op leeftijd en looptijd.