Compleet Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Alles over steigerverhuur

In deze blog kom je meer te weten over goed steigerverhuur. Er zijn verschillende bedrijven die zich bezighouden met het verhuren van een steiger. Maar wat is een steiger nou eigenlijk? Een steiger is eigenlijk een tijdelijke constructie. Deze steiger bestaat uit steigerpijpen en uit steigerplanken. De steiger wordt gebruikt in gevallen om bijvoorbeeld een bouw of onderhoud mogelijk te maken. Sommige plaatsen zijn vaak niet vanaf de grond bereikbaar. Door middel van een steiger zou je alsnog op de plaatsen kunnen komen. In deze blog zal er meer verteld worden over de functie van de steiger en de verhuur ervan. Dit zal een beter beeld geven over het feit of jij of jouw bedrijf een steiger moet aanschaffen of huren.

Waarom een steiger?

Een steiger is erg handig en is multifunctioneel. Wanneer je gebruik maakt van een steiger dan wordt het ook veiliger om te werken. Je kunt de steiger namelijk gebruiken voor het klussen rondom het huis of bijvoorbeeld op een bouwlocatie. Een steiger kan dus zowel voor een particulier als bedrijf handig zijn om te gebruiken. Het gebruik van een rolsteiger is vaak veel veiliger dan bijvoorbeeld een ladder. Wanneer je gebruik maakt van een steiger dan is de kans op ongelukken wat kleiner dan wanneer je gebruik maakt van een ladder.

Het huren van een steiger

Het aanschaffen van een steiger is vaak niet nodig. Er zijn mogelijkheden om een steiger te huren. Dit is vaak beter, omdat je een steiger voor een bepaalde periode nodig hebt en daarna niet meer. Bij het huren van een steiger wordt de totaalprijs berekent aan de hand van de hoogte en de breedte van de steiger. Hoe groter een steiger is hoe meer je ervoor zal betalen. De prijzen zijn vaak inclusief de montage en de demontage. Het is mogelijk om een steiger voor een bepaalde tijd te huren. Zo kun je per week voor een kleine steiger zo een 150 tot 250 euro kwijt zijn.