Compleet Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Uw financiën in goede handen

Heeft u bijvoorbeeld fijn expat financieel advies nodig? Dan kan het handig zijn om contact op te nemen met een professional. Zo worden uw financiën in veilige handen in kaart gebracht en op basis van die uitkomsten zal de desbetreffende professional een passend advies opstellen. Maar hoe werkt dat precies, als expat financieel advies inwinnen? Eerst zal u een consultancy bureau moeten vinden dat gespecialiseerd is in de financiële wereld en de koppeling daarmee met uw persoonlijke situatie. Vervolgens zet u uw situatie uiteen, en een financieel adviseur kan dan vervolgens door middel van verschillende instrumenten uw positie verbeteren.

Hoe gaat een financieel adviseur te werk

De financieel adviseur zal eerst uw financiële positie in kaart brengen. Dat doet hij onder andere door het globaal verzamelen van persoonlijke gegevens omtrent uw inkomsten en uitgaven of baten en lasten. Hoe hoog is uw inkomen? Heeft u een passief inkomen? Heeft u vastgoed? Wat zijn uw verplichtingen? Heeft u een hypotheek bijvoorbeeld? Of andere bepaalde leningen? Dat zijn allemaal vragen die voor de financieel adviseur relevant zijn. Als hij of zij uw situatie kent, gaat de financieel adviseur vervolgens kijken naar de financiële markt en het geldende financiële recht en de mogelijkheden die er wellicht voor u zijn.

Waar liggen de mogelijkheden?

Wat het meest verstandig is om te doen in uw (financiele) situatie, kan afhangen van ontzettend veel factoren. Zo kan het veel uitmaken wat voor bezittingen u heeft. Heeft u bijvoorbeeld veel aandelen? Dan kan het zijn dat een totaal andere strategie verstandig is dan wanneer u bijvoorbeeld vastgoed zou hebben. En stel u heeft aandelen, dan kan het ook weer veel schelen wat voor soort aandelen u heeft. Opties zijn bijvoorbeeld erg anders dan obligaties. Verder is de geldende wet- en regelgeving ook belangrijk. Belastingpercentages bijvoorbeeld, kunnen de doorslag geven of een financiële beslissing verstandig is of niet. De adviseur zal naar al deze dingen kijken.