Compleet Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

De wereld van robotisering

Door de digitale transformatie en toenemende concurrentie is het voor bedrijven steeds belangrijker aan het worden om te automatiseren. Er komt namelijk een steeds grote vraag aan nieuwe producten en er moeten meer variaties ontstaan. Om deze punten te realiseren is industriële automatisering benodigd. Maar wat houdt het eigenlijk in? In deze blog nemen we een kijkje naar wat industriële automatisering inhoudt en de informatie die hiermee samenhangt.

Wat is industriële automatisering?

Industriële automatisering is het optimaliseren van de productieprocessen door de handelingen die normaliter door mensen uitgevoerd worden, te laten uitvoeren door machines en computers. Hierdoor kunnen deze processen efficiënter worden ingericht waardoor de productie waarde en hoeveelheid wordt verhoogd.

De kwaliteit en flexibiliteit wordt dankzij de industriële automatisering geoptimaliseerd. Mensen worden ontlast van zwaar, intensief en repetitief werk en hebben hierdoor hun handen vrij om elders in het proces nuttig werk te doen. Daarnaast maken machines een stuk minder fouten dan mensen waardoor de kwaliteit van de productie verbeterd en de werknemers worden een stuk gelukkiger in hun werk.

Industriële automatisering helpt ook mee aan het oplossen van andere problemen op de werkvloer. Zo zijn er in veel branches een tekort aan personeel om de vraag in de markt aan te pakken. Om deze reden is het innoveren op gebied van industriële automatisering een belangrijk onderwerp.

Wat betekent het voor werknemers?

Productiewerk is in de meeste gevallen repetitief en zwaar werk. Dit allemaal naast het feit dat het voor de meeste mensen niet erg uitdagend werk is en om die reden het lastig is om voor langere tijd geconcentreerd aan het werk te zijn. Deze processen zijn om die reden gemakkelijk te automatiseren. Als deze processen geautomatiseerd zijn, kunnen de werknemers zich gaan richten op kwalitatieve werkzaamheden waar zij hun creativiteit gebruiken. In deze taken kunnen ze een blik werpen op problemen en hier oplossingsgericht naar kijken. Denk hierbij aan taken binnen het onderhoud van de machines en eventueel de kwaliteitscontrole van de producten.

https://sycade.com/industriële-automatisering