Compleet Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Het maken van een RVS tank

In de praktijk wordt tegenwoordig veel RVS gebruikt. RVS is roestvaststaal. Dat wil zeggen dat het wel een oxidehuid vormt, maar gesloten is. Daarom kan de oxidehuid gezien worden als een beschermlaag voor het eronder liggende metaal. Ook aluminium en goud hebben bijvoorbeeld een gesloten oxidehuid. Het zal dus niet verder roesten, dan het eerste dunne gesloten laagje. Om die reden gebruiken ze ook RVS om drukvaten mee te bouwen. Behalve de gesloten oxidehuid heeft RVS nog een paar belangrijke voordelen. RVS heeft een glanzend uiterlijk, is dus ook roestbestendig en is een duurzaam materiaal. Daarom wordt het veel in bedrijven gebruikt. Een RVS tank moet een goede kwaliteit hebben, omdat er gassen en vloeistoffen onder een bepaalde druk in wordt opgeslagen. Er worden grote en kleine RVS-drukvaten in de industriële sector gebruikt. Grote drukvaten van RVS ziet u als u door het industriegebied de Botlek rijdt bij Rotterdam. In de RVS-drukvaten zitten vloeistoffen of gassen opgeslagen. Ook in het Ruhrgebied in Duitsland ziet u veel van soortgelijke drukvaten.

Een RVS tank op maat gemaakt

Er zijn veel bedrijven die drukvaten gebruiken. Ze hebben allemaal een andere maat en uitvoering. Daarom worden drukvaten op maat gemaakt naar de wensen van de klant. Omdat de drukvaten van RVS worden gemaakt en moeten worden gelast met TiG, moeten daarvoor gespecialiseerde lassers gebruikt worden. Het zijn de gecertificeerde lassers die dit kunnen. De lassen moeten goed zijn, omdat er gas of vloeistof in het RVS drukvat komt, die onder druk staan. Wanneer een drukvat gemaakt is, zal het worden nagekeken en naar de klant getransporteerd. Daar wordt het geïnstalleerd. Wanneer er gas of vloeistof onder druk in wordt gedaan, is het niet te hopen dat er een lekkage is. Wanneer dat wel het geval zou zijn, dan moet het worden gedicht. De kosten voor het dichten kunnen behoorlijk oplopen en daarom worden de lassen eerst grondig gecontroleerd voordat het drukvat wordt opgestuurd.

H en F Lichtenvoorde

Er zijn niet veel bedrijven die gecertificeerde lassers in dienst hebben voor het TiG lassen van RVS. Omdat de lassen in de praktijk onder druk komen te staan en RVS een moeilijk materiaal is om te lassen, moet het een goede lasser zijn die een RVS tank kan maken. H en F Lichtenvoorde heeft gecertificeerde lassers in dienst. Zij kunnen een RVS tank lassen. Wanneer de RVS tank klaar is, zullen de lassen grondig worden geïnspecteerd om te controleren of er zelfs niet een minuscuul gaatje inzit. Ook dat zal, voordat het drukvat wordt opgestuurd, gemaakt moeten worden.

https://www.henf.nl/