Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Financiële voordelen van refurbished producten

Wil jij een nieuwe printer kopen? Dan zul jij hoogstwaarschijnlijk druk bezig zijn met het vergelijken van prijzen op het internet. Slim! Wellicht is het jou, gedurende de zoektocht, opgevallen dat de prijzen van een nieuwe printer behoorlijk kunnen verschillen van een refurbished, oftewel redelijk goedkope printer

Refurbished producten zijn simpelweg gebruikte devices die, na controle, verbetering en renovatie, opnieuw worden aangeboden op de markt. Door de grondige inspectie en de reparatie of vervanging van eventuele, kapotte onderdelen zijn de refurbished producten nauwelijks te onderscheiden van de nieuwe producten. Maar als de refurbished producten nog een gehele controle en renovatie doorgaan, waarom zijn de refurbished producten dan goedkoper dan de nieuwe producten? In dit artikel geven wij antwoord op die vraag!

Waar komen refurbished producten vandaan?

Het verschil in de prijs tussen nieuwe en refurbished producten heeft grotendeels te maken met de afkomst van de producten.

Refurbished producten komen grotendeels vanuit het bedrijfsleven. De apparatuur werd gebruikt als showroommodellen, waarna het betreffende apparaat niet als nieuw product op de markt verkocht mag worden. Om die reden worden deze apparaten als refurbished apparaten verkocht. 

Daarnaast komen steeds meer refurbished producten van particulieren. Het is bij steeds meer winkels mogelijk om oude apparatuur in te leveren, waarna deze apparaten een tweede leven krijgen. De apparaten worden grondig gecontroleerd en eventuele kapotte onderdelen zullen gerepareerd of vervangen worden. Op die manier kunnen de apparaten vervolgens als refurbished apparaten op de markt aangeboden worden. 

Refurbished producten zijn afkomstig van een eigenaar, terwijl nieuwe producten direct uit de fabriek komen. Dit verschil heeft invloed op de prijs.

Verschil in prijs

Indien een product al eens in gebruik is gesteld, zal het product, gedurende het gebruik van de eigenaar, in waarde afnemen. In het geval van een smartphone zal de accu verslechteren, kunnen er mogelijk krassen in het scherm komen en kunnen de hoeken van de smartphone beschadigd raken. Deze verslechteringen leiden tot een verlaging van de waarde en dus de verkoopprijs. 

Hoewel een refurbished printer, smartphone en een ander apparaat grondig nagelopen is op eventuele beschadigingen en kapotte onderdelen, is het apparaat alsnog in het verleden in gebruik gesteld. Ondanks dat de kapotte onderdelen zijn vervangen en het apparaat voorzien is van nieuwe onderdelen, zal het product, gezien zijn verleden, alsnog tegen een lagere prijs op de markt verschijnen. 

Het is jou hoogstwaarschijnlijk opgevallen dat de refurbished apparatuur tegen een redelijk lage prijs wordt aangeboden ten opzichte van de nieuwe apparatuur. Vanaf heden zul jij daar niet meer gek van opkijken!

 

https://refurbishedprinter.nl/