Compleet Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Uitleg over de verloren was techniek

De verloren was techniek is een techniek die wordt gebruikt om wasmodel te gieten. Omdat de was techniek relatief onbekend is, zal dit artikel een uitleg over de verloren was techniek zijn. Met de verloren was techniek kan precisie gietwerk worden geleverd. Of het nu gaat om kleine modellen of grote modellen met complexe vormen, niets is te gek. Tijdens deze uitleg over de verloren was techniek zal worden ingegaan op wat de verloren was techniek is en wat de verschillende stappen zijn. Belangrijk om te weten is dat de was techniek volledig in opdracht uitgevoerd kan worden. Dit betekent dat aan alle wensen en eisen voldaan kan worden. Zowel in het ontwerp als in de materiaalkeuze heb je uitermate veel vrijheid. En de kwaliteit is altijd lovend want met deze was techniek heb je uitstekende kwaliteit in huis.

Hoe werkt verloren was techniek?

De uitleg over de verloren was techniek start met de beschrijving van techniek zelf. De verloren was techniek kenmerkt zich door de lage oppervlakteruwheden en nauwkeurige toleranties. Dit houdt in dat de modellen met uiterste precisie zijn gemaakt. Complexe vormen of kleine details gaan met deze techniek niet verloren, wat uitzonderlijk is. De kwaliteit van deze was is zeer goed, waardoor de mallen ook jaren bruikbaar blijven. Door de hoge kwaliteitseisen zal deze techniek nooit teleur stellen, mede doordat complexe vormen in één keer gegoten kunnen worden. De verloren was techniek is dan ook uitermate geschikt voor grote en uitdagende projecten.

Wat zijn de stappen van de verloren was techniek?

De verloren was techniek bestaat uit een aantal stappen. De uitleg over de verloren was techniek gaat dan ook verder met het beschrijven van deze stappen omdat de stappen inzicht geven in de complexiteit van de techniek.De eerste stap is de ontwikkeling en de productie van een matrijs. Deze matrijs wordt ontwikkeld als negatief van het uiteindelijke gietstuk in aluminium of staal. De matrijs wordt, nadat deze is geproduceerd, geïnstalleerd op een handmatige of automatische pers. Nadat de matrijs is geproduceerd wordt deze volgespoten met vloeibare was. Na het afkoelen van deze was wordt het wasmodel uit de matrijs geduwd. De wasmodellen worden verwarmd tot ze vloeibaar zijn en blijven plakken aan een ‘wastak’. Zo ontstaat de uiteindelijke gietvorm. Nadat het model is geproduceerd wordt deze gewassen en opgebouwd met kermamische lagen waardoor een vuurvaste mal ontstaat. Deze mal wordt geschuurd en gewassen en oneffenheden worden weggehaald. Nadat de mal perfect is wordt deze verwarmd en volgegoten met vloeibaar staal. Vervolgens wordt de mail met staal gekoeld, geschuurd en nabewerkt waarna als laatste een visuele controle plaatsvindt. Deze visuele controle is de laatste stap in deze verloren was techniek, maar ook een hele belangrijke stap om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Ben je dus op zoek naar informatie over de verloren was techniek? Lees dan deze uitleg over de verloren was techniek. De uitleg van de verloren was techniek bespreekt wat de verloren was techniek is, maar ook welke stappen er in de techniek worden genomen om de kwaliteit te kunnen garanderen.