Compleet Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Duurzame relatiegeschenken worden steeds populairder

Duurzaamheid is een populair begrip waar je anno 2023 niet meer omheen kunt. Ook niet als het gaat om relatiegeschenken en promotieartikelen. Maar… waar moet je dan aan denken en hoe kun je als bedrijf een bijdrage leveren aan een betere wereld en toch opvallen d.m.v. promotieartikelen en relatiegeschenken?

Om hier antwoord op te geven, willen we graag bij de basis beginnen. Want wat is duurzaamheid nu precies?

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een ontzettend breed begrip. Alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken wordt tegenwoordig onder duurzaamheid geschaard. Vaak wordt de term duurzaamheid omschreven aan de hand van een theorie: de drie P’s.

  • People (mensen)
  • Profit (winst)
  • Planet (aarde)

Deze drie P’s moeten met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als “ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Kortom: de aarde zo gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben.

Duurzaam leven, hoe doe je dat?

Er zijn heel veel dingen die je kunt doen om duurzamer te leven. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van tweedehands spullen, vaker thuis werken, recyclen van afval, je douchetijd inkorten, apparaten niet op stand-by laten staan en het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen. Dit zijn stappen die je privé kunt zetten, maar zeker ook in het bedrijfsleven. Gelukkig dragen we steeds vaker ons steentje bij aan een beter milieu. Dit zien we ook steeds vaker terug bij bedrijven. Flexwerken wordt steeds vaker geaccepteerd, bedrijven bieden steeds vaker fietsplannen aan, om het reizen met de fiets te promoten, en wordt er steeds vaker gekozen voor duurzame oplossingen. Ook wat betreft relatiegeschenken. Want naast het feit dat het aanbod duurzame relatiegeschenken steeds groter wordt, kiezen ook steeds meer bedrijven voor duurzame geschenken in plaats van standaard, niet duurzame, geschenken.

Duurzaamheid uitstralen d.m.v. duurzame relatiegeschenken

Is voor jouw bedrijf duurzaamheid een belangrijk onderwerp en wil je dit ook uitstralen richting (potentiële)klanten, werknemers en/of relaties? Dan is het inzetten van duurzame relatiegeschenken een goede en slimme zet om op de juiste manier op te vallen. Het aanbod duurzame relatiegeschenken is enorm. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met dé trends anno 2023. 

Top 5 duurzame relatiegeschenken anno 2023

Benieuwd naar meer? Neem dan eens een kijkje op de website van Greengiving. We inspireren je graag met leuke ideeën.