Compleet Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Marketing automatisering programma’s – welke voordelen bieden ze voor een bedrijf?

Marketingautomatisering is momenteel een van de belangrijkste tools voor het voeren van doeltreffende reclame op vele verschillende niveaus. Zowel kleine als grote bedrijven kunnen baat hebben bij deze oplossingen. Welke voordelen hebben marketing automatisering programma’s voor een bedrijf? Wij nodigen u uit om hieronder verder te lezen voor het antwoord!

Effectieve marketing binnen handbereik

Het is geen geheim dat kleine ondernemingen een uiterst doeltreffende marketing moeten voeren om actueel en succesvol te blijven, specifieke gebieden van het bedrijf te ontwikkelen en met de concurrentie te kunnen concurreren. Helaas is er vaak niet genoeg capaciteit, kennis en tijd om bepaalde oplossingen of tools toe te passen. Marketing automatisering programma’s kunnen dan een hulpmiddel zijn.

Marketingautomatisering is een doeltreffend en praktisch instrument waarmee u marketingactiviteiten kunt beheren zonder er al te veel aandacht aan te besteden. In de eerste plaats gaat het om gepersonaliseerde campagnes, die vanaf de basis worden opgezet voor een specifiek klantenbestand. Dit maakt het mogelijk aanzienlijk betere verkoopresultaten te behalen en geeft tevens toegang tot gedetailleerde statistieken, zodat de bedrijfsactiviteiten effectief op de juiste manier kunnen worden geoptimaliseerd.

Marketingautomatisering en klantencontact

Als een van de voordelen van het gebruik van marketing automatisering programma’s kan een beter contact met klanten worden genoemd. Natuurlijk staan veel mensen huiverig tegenover dit soort oplossingen uit vrees dat het contact met de klant op deze manier onnatuurlijk wordt. De waarheid is echter dat marketing automatisering programma’s het voor een bedrijf gemakkelijker maken om marketingcampagnes te controleren, onder meer door taken veel doeltreffender te prioriteren. Het is ook een heel andere schaal van operaties dan traditionele marketing.

Met marketingautomatiseringsprogramma’s kan een bedrijf zijn doelpubliek sneller en beter bereiken, en advertenties direct personaliseren. Uiteindelijk vertaalt zich dit in verkoopresultaten, meer leads en bedrijfswinst. Het is derhalve een essentiële investering vanuit het oogpunt van bedrijfsontwikkeling.

Hoe werkt marketingautomatisering?

Wel, in de eerste plaats kan het bedrijf hierdoor ongelooflijk waardevolle klantengegevens verkrijgen. Het stelt ons in staat om erachter te komen:

  • wie onze klanten zijn,
  • welke e-mails ze van ons openen,
  • hoe het aankoopproces er vanuit hun perspectief uitziet,
  • wanneer de kans het grootst is dat zij onze website bezoeken,
  • welke interesses ze hebben en naar welke advertenties ze kijken,
  • waar ze positief en negatief op reageren.

Op basis van de verzamelde informatie is het mogelijk een gedetailleerde analyse te maken die zal helpen de marketingactiviteiten beter af te stemmen op de klant en een echte concurrentie met de concurrentie tot stand te brengen. Aangenomen wordt dat kleine en middelgrote ondernemingen baat hebben bij marketingautomatiseringsprogramma’s: aanzienlijk meer leads van hoge kwaliteit, betere meetbaarheid van hun resultaten, de mogelijkheid om hun targetingcampagnes te traceren, alsmede omzetgroei en tijdsbesparing.

Wanneer marketingautomatisering implementeren?

Marketingautomatiseringsprogramma’s worden het best geïmplementeerd aan het begin van een bedrijf. De vuistregel hier is dat hoe vroeger, hoe beter. Vooral omdat de uitvoering van dergelijke programma’s niet bijzonder veeleisend is en het marketingbudget niet mag opbreken. In het begin kunt u beginnen met een paar basisfuncties en naarmate uw bedrijf groeit, kunt u besluiten om meer geavanceerde oplossingen te gebruiken.

Kleine bedrijven kunnen, zonder extra mensen te moeten inhuren voor het marketingteam, gemakkelijker concurreren met bedrijven die over grotere budgetten beschikken. Marketingautomatisering is een geweldige starter voor het opbouwen van merkbekendheid bij uw klanten. Marketingautomatisering maakt ook A/B-tests gemakkelijker en vergroot uw mogelijkheden om potentiële klanten te bereiken.