Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

De opleiding bewindvoerder en wat je ermee kunt

Het moet je maar liggen om bewindvoerder te worden. Toch hebben we ze nodig en zijn er mensen die dit ook leuk vinden. Het is ook een interessant beroep en je bent mensen aan het helpen. Je kunt mensen namelijk helpen op diverse vlakken waaronder dus ook in de financiële sector. Als bewindvoerder help je mensen om uit de schulden te komen.

Hoe wordt je bewindvoerder?

Bewindvoerder word je niet zomaar. Je moet wel echt een opleiding gevolgd hebben om het beroep uit te oefenen. De opleiding is alleen niet zo uitgebreid zoals je zou denken bij een normale opleiding. Tegenwoordig zijn er heel veel andere manieren om de opleiding te doen waardoor je dit ook makkelijk kunt combineren.

De opleiding begint met een e-learning, waarbij je alle benodigde theorie aan het leren bent. Er worden ook tips gegeven over de praktijk en hoe je die kennis die je hebt geleerd weer kan toepassen. De opleiding bestaat voornamelijk uit het uitwerken van casussen. Deze worden dan besproken aan het eind zodat je weet hoe je te werk moet gaan. 

Buiten de e-learning heb je nog zeven dagen dat je naar school moet om het even zo te zeggen. Je moet wel opletten dat er wel wat meer zelfstudie aan zit. Het is zeker weinig aanwezig zijn op school, maar je hebt ongeveer 42 uur aan zelfstudie wat voor de opleiding staat. De schooldagen worden verzorgd door docenten. Deze docenten hebben ruime ervaring en geven je alles vanuit hun ervaring mee. Bekijk deze opleiding bewindvoerder.

Opleiding bij Hoffelijk doen?

Hoffelijk is een organisatie die vele officiële examens aflegt. Zij proberen de opleidingen zo in te richten dat ze te combineren zijn met andere levensdoelen. Misschien werk je al fulltime, maar wil je iets bij specialiseren? Dan kun je dat makkelijk hier doen doordat het online gegeven wordt. Lesstof is ook online te vinden waardoor het makkelijker wordt. 

De opleidingen zijn voornamelijk gericht op zakelijke dienstverlening daar zit de kern ook in. Toch zijn er ook een aantal opleidingen die niet zakelijk gericht zijn die je dus ook eventueel kan volgen als de zakelijke dienstverlening niks voor jou is. Verder voorzien zij je ook in detachering en beroepsonderwijs. Dit is dan buiten de financiële dienstverlening. 

Mocht je het interessant vinden dan is er uiteraard ook de mogelijkheid om bij Hoffelijk te komen werken. Er zijn meerdere vacatures beschikbaar waar jij misschien perfect tussen past. Je kunt ook met je organisatie samenwerken met Hoffelijk. Je kunt bijvoorbeeld hier de opleiding vast aanbieden voor de mensen die dat moeten doen. Er zijn opleidingen die je om het aantal jaar over moet doen. Hier vind je meer informatie over Hoffelijk.

 

https://hoffelijk.nl/financielezorg