Compleet Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Welke kalenders kan ik laten drukken als bedrijf?

Als bedrijf heb je belangrijke afspraken te noteren. Dat doe je natuurlijk op een kalender. Een standaard kalender kan wellicht maar wat saai zijn en daarom is het wellicht een leuk idee om een eigen kalender te maken. Kalenders kopen die bedrukt zijn met een bepaald logo of die voorzien zijn van foto’s kan op verschillende plekken, maar wat voor soorten kalenders zijn handig om te laten bedrukken? En hoe pak je dit het handigste aan?

Kiezen voor verschillende soorten kalenders

Er zijn verschillende soorten kalenders waar je als bedrijf voor kan kiezen. Een voorbeeld is een maandkalender. Een standaard maandkalender laat maar één maand per bladzijde zien. Het handige van deze kalender is dat je er meer details op kunt schrijven omdat de vakjes wat groter zijn. Dit is bijvoorbeeld een handige kalender wanneer je meerdere afspraken voor een team wilt noteren.

Naast de standaard maandkalenders, heb je ook 4-maandkalenders en 3-maandkalenders. Deze kalenders werken op dezelfde manier als de één maand kalenders, maar er zijn nu meerdere maanden zichtbaar op een pagina. Dit is weer handig omdat je zo op het termijn van drie of vier maanden kunt zien welke afspraken eraan komen.

Weekkalenders hebben een grote voorkeur bij bedrijven. Net zoals in Outlook, is het mogelijk om afspraken per week goed te noteren en na te komen. Deze kalenders zijn misschien wel het meest overzichtelijke van allemaal. Vaak staan er ook tijdvakken op vermeld waardoor je afspraken goed kunt noteren per tijdvak. Wat collega’s zeker zullen waarderen is een kalender die ze op hun bureau kunnen plaatsen. Weekkalenders 2023 zijn dan ook zeker als bureau exemplaren te verkrijgen.

Fotokalenders zijn ook erg leuke kalenders om als bedrijf te laten maken. Deze kalenders zijn zeker niet voorzien van standaard foto’s. Vaak kun je eigen foto’s kiezen of laten maken die je vervolgens op de kalender af laat drukken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke pagina te voorzien van een andere foto, of collages te maken. Dit laatste is vooral leuk als je op zoek bent naar relatiegeschenken of wanneer je de collega’s blij wilt maken met een mooie kalender waarbij iedereen wordt herinnert aan leuke of coole herinneringen van tijdens het werken bij het bedrijf.

Kalenders drukken

Hoe maak je een kalender als bedrijf?

Als bedrijf heb je tal van mogelijkheden om je kalenders te laten bedrukken en te creëren. Bijvoorbeeld om weekkalenders 2023 te ontwerpen. Het is allereerst belangrijk om te kijken naar wat je precies wilt. Ben je op zoek naar een kalender waarop belangrijke afspraken moeten worden genoteerd op maandbasis of liever op weekbasis. Daarnaast is de lay-out van de kalender ook belangrijk. Houd hier altijd het doel van de kalender voor ogen. Wat voor functie wil je dat de kalender heeft (wordt het actief gebruikt voor het opschrijven van alle afspraken in het team of dient het meer als een kalender waarop de hoofdlijnen kunnen worden opgeschreven? Wanneer je erover uit bent kun je de wensen doorgeven waarna je de wensen door kunt geven aan de drukker of eventueel een offerte op kan vragen. Er wordt vaak gewerkt met een offerte omdat er meestal een grote oplage moet worden gedrukt.

Het ontwerpteam zal vervolgens aan de slag gaan met het maken van de kalenders. Pas wanneer je als bedrijf akkoord geeft voor het ontwerp, zal de productie van start gaan. Je kunt er dan voor kiezen om de kalenders op één adres af te laten leveren zodat je ze zelf uit kunt delen aan de relaties of je kunt ze ook direct naar de relaties zenden. Vaak profiteer je van goedkope prijzen omdat je een grote oplage in een keer besteld. Je betaald dan minder per exemplaar.

Een kalender is niet alleen handig maar is ook zeker een mooi cadeau om aan je zakelijke relaties te geven. Zeker wanneer je deze een persoonlijk tintje geeft door bijvoorbeeld foto’s of logo’s erop te laten drukken. Kalenders kopen voor een bedrijf is nog nooit zo makkelijk geweest.