Compleet Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Digitale visitekaartjes zijn een must have in de huidige tijd

Wie werkt er tegenwoordig niet digitaal? Of het nu gaat om het zakelijke aspect of privé, de kans dat jij nog iets met pen en papier doet, die is natuurlijk ontzettend klein. Toch zien we dat er nog altijd wel gebruik wordt gemaakt van een fysiek visitekaartje, hoe ouderwets is dat? De kans dat je deze kwijtraak is natuurlijk best groot. Helemaal wanneer je na een hele dag op de beurs de nodige kaartjes hebt ontvangen, zit je er niet op te wachten om alles nog eens te moeten overtikken in je telefoon, laptop of pc. De uitkomst om dit te voorkomen, dat is het NFC visitekaartje. Zo hoef je namelijk niet alles fysiek over te nemen, maar is het een kwestie van scannen en klaar. Wil jij weten hoe dit werkt? lees dan snel verder!

Zo werkt een NFC visitekaartje

De manier waarop een NFC visitekaartje werk, is in principe vrij eenvoudig. Ze werken namelijk door de aanwezigheid van een NFC chip. Deze chip zit verwerkt in vaak plastic visitekaartjes, waardoor het mogelijk is deze gemakkelijk te scannen met je mobiele telefoon. Zo hoef je dus geen kaartje meer af te geven en heeft de persoon welke je kaartje scant direct de mogelijkheid om alle gegevens op te slaan. Het grote voordeel aan deze chip, is dat deze niet werkt op een batterij. Hierdoor kun je hem dus praktisch overal voor gebruiken en kun je de chip voeden met allerlei verschillende soorten informatie. Kortom, super makkelijk dus!

Wat is een NFC?

Wat is NFC? Dat is één van de eerste vragen die jij jezelf waarschijnlijk stelt. NFC is een chip, die geen batterij nodig heeft, waardoor het delen van informatie ontzettend makkelijk is. Het enige wat je nodig hebt, is een telefoon, die de chip kan uitlezen. De telefoon van tegenwoordig hebben gelukkig allemaal de beschikking over een dergelijke chip. Zo kun je dus bijvoorbeeld je Naam, adres, telefoonnummer en mailadres op de chip registreren, waardoor je deze informatie gemakkelijk met iemand kunt delen. Zo hoeven ze het niet over te nemen van een visitekaartje en kun je dus veel sneller schakelen.