Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Antwoorden op veel gestelde vragen omtrent Crypto

De crypto storm is nog steeds in volle gang bezig over de gehele wereld. Hier wil jij natuurlijk ook graag mee aan de slag. Waar moet je anders met je geld naartoe? Maar er zijn hierbij nog een aantal vragen die je wellicht graag beantwoord ziet worden. Laten we de meest gestelde vragen eens bij langs gaan om jouw zodoende wegwijs te maken in de cryptowereld. Bepaalde verenigde zaken die jouw een stap in de juiste richting helpen maken.

Wat voor bedrag opzij leggen tijdens de start van jouw crypto avontuur?

Om aan de slag te gaan met het beleggen in cryptovaluta ben je zelf de bepaler van wat voor bedrag je eraan uit wilt geven. JIj bent tenslotte degene die inzicht heeft in wat voor kapitaal er beschikbaar is om te investeren. Je kunt in theorie al met een paar euro aan de slag met het beleggen in crypto. Bepaalde crypto’s zijn dermate goedkoop in aanschaf en vragen dermate lage transactiekosten van soms niet meer dan enkele euro’s. Het hangt niet alleen af van in welke crypto je wilt investeren maar ook af van welk platform je gaat gebruiken. 

De werking van de blockchain

Het crypto beleggen is gebaseerd op de blockchain-techniek. Dit kan gezien worden als een soort database die elke invoer registreert en van een tijdstempel voorziet. De beste manier waarmee je een blockchain kunt vergelijken, is een lopende ontvangst van transacties. Indien een blockchain zoals de algorand coin een transactie ontvangt, wordt deze geregistreerd en geverifieerd. Het is een gedecentraliseerd netwerk, wat wil zeggen dat veel  redundante computers de database bedienen en de transacties controleren en opnieuw controleren om er zeker van te zijn dat ze nauwkeurig en echt zijn. Als er een discrepantie is, moeten de netwerkcomputers dit oplossen.

Het minen van crypto

Het minen van crypto is het belonen van degene die transacties in de blockchain-database verifiëren. Er worden zeer complexe wiskundige problemen opgelost wat onderdeel is van het verificatieproces. Indien er een oplossing gevonden is, verkrijgt degene een bepaalde toekenning in de vorm van een aandeel in de desbetreffende crypto.

Om dit proces tot stand te brengen, dien je over een krachtig computersysteem te beschikken die grote hoeveelheden energie kan verwerken. 

Hoe ga ik investeren in een crypto?

Je kunt op verschillende manieren investeren in de crypto zoals een axie infinity kopen

Cryptoplatformen: een centrale handelsbeurs die vele cryptocurrencies bevatten. Hierbij kan gedacht worden aan Bitvavo, Knaken, Coinbase, Binance etc. 

Brokers: evenals er brokers voor aandelen te vinden zijn, kun je deze ook voor crypto valuta’s benaderen. De selectie aan cryptocoins zijn vaak wat beperkter. 

Waar of wat voor crypto je ook gaat kopen, let vooral op de kosten, veiligheid, garantie en reviews afkomstig van andere ervaren beleggers. 

Wat is een altcoin?

Een altcoin is een cryptomunt die een alternatief is van de grote munten zoals Bitcoin. Ze hebben dezelfde kenmerken zoals het consensus mechanisme dat sommige altcoins gebruiken om transacties te valideren of om blokken te produceren. Het kan ook zijn dat ze zich onderscheiden van Bitcoin door aanvullende of nieuwe mogelijkheden. Denk hierbij aan een lage prijsvolatiliteit of smart contracts. Altcoins bewegen zich vaak in dezelfde richting als de Bitcoin, aangezien ze afgeleid zijn van deze munt. Bitcoin is nog steeds de grootste coin maar altcoins zoals Ethereum en Solana zijn ook in populariteit gestegen. Wees wel voorzichtig met altcoins aangezien deze soms niet echt zijn of opgericht zijn om mensen geld af te troggelen. Altcoins hebben een kleinere investeringsmarkt, zijn veel volatieler omdat er minder mensen investeringen doen, regelgeving ontbreekt vaak, de hoeveelheid aan coins maakt het vaak een doolhof aan mogelijkheden en er zijn ook dode altcoins of ‘shitcoins’ die geen functie of gebruik systeem hebben.

 

https://compleetzakelijk.nl/crypto-antwoorden-op-veel-gestelde-vragen/