Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Letselschade op de werkvloer

Ongelukken kunnen overal gebeuren, ook op de werkvloer. Zelfs als je het misschien niet zo snel verwacht. Bij ongelukken op de werkvloer denken veel mensen snel aan bouwterreinen en andere beroepen waar gevaren op de loer liggen. Maar ongelukken kunnen evengoed op kantoor gebeuren. En wat moet je dan doen? Om je hier meer over te vertellen, introduceren we allereerst de letselschade betekenis. Daarna vertellen we je wat je kunt doen in geval van letselschade op de werkvloer en de rol van een juristenkantoor hierbij.

 

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die iemand oploopt door of tijdens een ongeval. Hierbij kun je denken aan een gebroken arm of been, maar ook psychische schade door een ongeval valt onder de noemer van letselschade. Het is vooral belangrijk om te realiseren dat letselschade komt door het ongeval. Een toevallige samenloop van schade en een ongeval betekenen dus niet direct letselschade. Hoe dan ook, als er letselschade op de werkvloer is opgelopen, is het verstandig een juristenkantoor in te schakelen om je verder te helpen.

 

Stappen ondernemen

Samen met een juristenkantoor kun je onderzoeken of het mogelijk is iemand aansprakelijk te stellen voor jouw letselschade. Die iemand kan ook het bedrijf zijn. Belangrijk is in de basis dat aangetoond kan worden dat de letselschade direct verband heeft met het ongeval. Daarnaast kan een partij alleen aansprakelijk gesteld worden als er sprake is van schuld, dus niet wanneer iets volledig onverwachts en echt per ongeluk gebeurt. Een fout van een collega kan weer wel voor aansprakelijkheid van de werkgever zorgen. Achterstallig onderhoud of niet handelen naar de protocollen kunnen ook aanleiding tot schuld zijn.

 

Wat wel of niet mogelijk is, kan een juristenkantoor het beste uitleggen en bepalen en is sowieso afhankelijk van de situatie. Als er inderdaad sprake is van aansprakelijkheid, kunnen de kosten voor het herstel van het letsel, ook op de langere termijn, verhaald worden op de schuldige partij.