Compleet Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom is hardware as a service waardevol voor bedrijven?

Met de dienst hardware as a service speel je in op verschillende kansen. In deze blog laten we zien waarom deze mogelijkheden waardevol zijn voor ieder moment.

In handen van de experts

Door met een bedrijf een overeenkomst te sluiten over hardware as a service besteed je de belangrijkste taken binnen een organisatie uit, want ieder bedrijf heeft tools nodig die onder de afspraak vallen, denk hierbij aan een laptop, smartphone of computer leveren. Stel een van de eerstgenoemde apparaten gaat stuk, dan moet je direct een oplossing paraat hebben om bijvoorbeeld een klant terug te kunnen bellen, en dat regelt de samenwerkingspartner.

Altijd up-to-date

De technologie beweegt zich altijd in voorwaartse richting. Hierdoor ontstaan er twee situaties: je bent een liefhebber die continu op de hoogte is van de nieuwste uitgaven of je hoort pas later over een recente handigheid. Dit laatste is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien je op een dag met verschillende projecten bezighoudt die bovendien allemaal je aandacht verdienen. Daarom is het prettig dat een deskundige de apparatuur vervangt, zodat je je richt op groei zonder je af te vragen: doen de hulpmiddelen het nog?

Hardware as a Service

Vaste prijs

Wanneer er een volgende ronde staat op de agenda geef je in een keer een fors bedrag uit aan toestellen onder andere of je kiest voor een abonnement waarbij je maandelijks een bedrag overmaakt in ruil voor digitale gereedschappen. En ja, normaliter zijn de kosten hoger met een abonnementsvorm, daarentegen zul door je een investering de vorige generatie werktuigen moeten verkopen of weggeven om een aankomend item te verwelkomen, terwijl een hardware as a service deze zaken eveneens regelt. Zo maak je ieder jaar de balans op en blijft deze kostenpost gelijk. Daardoor houd je geld over om later meer diensten in te kopen.

Automatiseren als optie

Vaak beschikken de bedrijven die hardware as a service verschaffen ook over de methodes om uiteenlopende handelingen in een zaak te automatiseren. Zoals het beantwoorden van e-mails, de boekhouding verwerken en afspraken inplannen.
Hardware as a service is dus het perfecte opstapje naar de taken die je moeilijk of niet zo leuk vindt neer leggen bij een ander die er bovendien direct mee aan de slag gaat om er een structuur omheen te bouwen.

Kortom, door hardware as a service te voegen in je bedrijfsstructuur wordt het steeds eenvoudiger om je onderneming te managen. De belangrijkste werkzaamheden bevinden zich namelijk in handen van kenner waardoor je doelen sneller een vinkje krijgen.
Wanneer start je met het implementeren van hardware as a service?