Compleet Zakelijk
Image default
Detailhandel

De beste verlichting voor de retail.

 

Voor de retail is zowel de verlichting binnen als de gevelverlichting bedrijfspand van groot belang. Onder retail verlichting valt alle verlichting die je gebruikt om sfeer te creëren en bepaalde producten of delen van het pand uit te lichten. Het licht dat hierbij gebruikt wordt speelt een grote rol in je marketing strategie. Het leidt je klanten als het ware door je winkel heen en bepaalt waar zij hun oog op laten vallen. 

Verschillende soorten verlichting

Wanneer je je ruimte gaat verlichten moet je rekening houden met de verschillende soorten verlichting. Er zijn vier verschillende soorten: sfeerverlichting, functionele verlichting, accentverlichting en decoratieve verlichting. Accentverlichting gebruik je bijvoorbeeld om bepaalde producten in de spotlight te zetten. Het zorgt voor meer zichtbaarheid van deze producten. De eerste stap is om te bepalen welke producten je wilt uitlichten en waar in de winkel deze komen te staan. Wellicht wil je de nieuwste producten in de spotlight zetten. 

Sfeer creëren in je winkel 

Hierna is het tijd om te gaan nadenken over de helderheid en toon van je verlichting. De helderheid en de toon van de lampen spelen een grote rol als het gaat om de sfeer in je winkel. Denk er dus goed over na of je kiest voor wat meer warme tonen of koelere tonen. Sommige winkels kunnen een combinatie maken tussen beiden, maar voornamelijk de wat kleinere winkels kunnen het beste bij 1 toon verlichting blijven.

Lichtplan maken

Nu dat je de basis goed hebt, ben je klaar om je retail verlichtingsplan in werking te gaan brengen. Zoals we besproken hebben is het belangrijk om hierbij te denken aan de 4 verschillende soorten verlichting en hoe je deze wil toepassen. De beste manier is om de verlichting te tekenen op de plattegrond van je winkel. Hierin verwerk je de producten die je in de spotlight wil zetten met accentverlichting. Je werkruimte of kantoorruimte voorzie je van functionele verlichting en je zet de toon in de winkel met de juiste sfeerverlichting en decoratieve verlichting. 

https://www.cleary.nl/maatwerk-oplossingen/gevelverlichting-bedrijfspand/