Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

3D scannen als basis voor acurate metingen

In 3D scannen: de voordelen

Het professioneel in volledig 3D in kaart brengen van een object? Dan is 3D scannen absoluut de juiste methodiek om toe te passen. Dankzij een speciale 3D scanner camera van 3DLS kunnen wij in zeer hoge resolutie een fysieke object scannen tot in hoge detail in driedimensionaal. De scan die wij maken kunnen we eventueel nog achter bewerken en verbeteren. De 3D scan wordt met rijke data opgeslagen in de cloud dat zeer waardevol kan zijn. Hierover later meer.

Een missende onderdeel opnieuw maken met reverse engineering

Hoe vaak komt het voor dat bij de productie van een product, een belangrijk component niet meer voorradig is. Of dat het onderdeel in z’n geheel niet meer te verkrijgen is. Wat is dan de oplossing? Wat dacht je ervan om het onderdeel na te maken! Bij 3DLS hebben we namelijk de expertise in huis om een object of onderdeel volledig in 3D te scannen en dit in hoge detail vast te leggen. Dankzij onze hoogwaardige scanmethodiek kunnen we een object zodanig vastleggen dat we hier een bouwtekening voor kunnen maken om het product te herbouwen of her-produceren. Dit noemen we reverse engineering. Ook kunnen we reverse engineering inschakelen vanuit concurrentie voordelen, door een object na te maken die een conculega heeft ontwikkeld.

Wat kan 3DLS voor je betekenen

3DLS heeft inmiddels meer dan 1mln m2 scan ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Dat heeft geresulteerd in hoogwaardige scanresultaten die zeer waardevol zijn gebleken voor metingen, data analyses en advies trajecten. Onze 3D scan service kent daarbij een aantal nuttige voordelen:

  • Wij maken gebruik van de 4e generatie FARO laserscanner
  • Snel, flexibel en inzetbaar in binnen- en buitenland
  • Dankzij de compacte afmetingen is de laserscanner overal te gebruiken
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Na het scannen is een puntenwolk (point cloud) beschikbaar

Er bestaat de mogelijkheid om nabewerking en ontwerp verbetering toe te passen.

Wie is 3DLS

3DLS is een Nederlands bedrijf gevestigd in Enschede met specialisatie op het gebied van 3D laserscanning voor de maakindustrie, procesindustrie, architectuur, infrastructuur en scheepvaart. Steeds meer bedrijven raken overtuigd van de meerwaarde en ontwikkeling van 3D scannen en de daarbij mogelijke omzetting naar 3D CAD bestand en modellen (BIM), ‘Streetview’ en Simulatiemodellen. Uiteraard kun je de gescande data daarna weergeven in een animatie of bewerken in een 3D tekenprogramma. Een geweldige uitkomst dus om een 3D bouwtekening te maken!

Enkele van veelgestelde vragen die wij krijgen bij 3DLS

Wat is de nauwkeurigheid van de scanner?

Binnen een scan is de nauwkeurigheid ± 2mm door het koppelen van meerdere scans kan het iets op lopen standaard leveren wij een registratie rapport bij ons scanmodel (Zwarte dan wel sterk reflecterende oppervlakken, RVS, trillingen, regen en direct zonlicht kunnen het scanresultaat negatief beïnvloeden.) door te combineren met bijvoorbeeld total station metingen kan het scanmodel wel zo nauwkeuring mogelijk gemakt worden.

Ik wil zelf met de puntenwolk aan de slag is dat ook mogelijk?

Ja wij kunnen de puntenwolk in verschillende formaten aanleveren meest gebruikte zijn *.RCP *. E57 of *.PTX

Verstoort het scannen de werkzaamheden in ons bedrijf?

In veel gevallen niet, alle werkzaamheden kunnen gewoon doorgaan daar waar nodig kunnen afspraken gemaakt worden, of kan er in de weekenden gescand worden.

Doen jullie ook aan objectscanning?

Afhankelijk van de grote en nauwkeurigheid doen we dat samen met een van onze partners.

Maak een afspraak met 3DLS
https://www.3dls.nl/