Compleet Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Elektrisch leasen: wanneer maak jij de overstap?

Tegenwoordig zie je het steeds vaker voorbijkomen, bedrijven en particulieren die ervoor kiezen om een elektrische auto te leasen. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, tegenwoordig is het leasen van een elektrische auto namelijk steeds aantrekkelijker. Naast dat het ontzettend veel voordelen heeft op het gebied van duurzaamheid en de kostenbesparing, wilt de overheid je ook graag stimuleren om de overstap te gaan maken, van een benzineauto naar een elektrische. In deze blog gaan we er dieper op in, zo vertellen we je welke financiële voordelen er allemaal zijn én welke subsidies de overheid voor je klaar heeft staan, op het moment dat jij de overstap gaat maken.

Subsidie van de overheid

Op het moment dat je ervoor kiest om een elektrische auto te kopen óf te leasen, dan kom je direct in aanmerking voor de ‘Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren’ ook wel de SEPP-regeling genoemd. Hierbij maakt het niet uit of het een nieuwe of gebruike elektrische personenauto is. Als je gaat elektrisch leasen kun je vooraf een subsidie aanvragen bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemed Nederland). Zij zullen dan ervoor zorgen dat je een subsidie krijgt van 2.950 euro. Hierdoor zal elektrisch leasen een stukje gemakkelijk worden.

Fiscale voordelen

Naast de subsidie zijn er ook verschillende fiscale voordelen aan het rijden van een elektrische auto. Zo betaal je geen motorrijtuigenbelasting, en op het moment dat je investeert in bedrijfsmiddelen kun je ook in aanmerking komen voor de Kleinschaligheidsinvesteringaftrek (KIA). Maar er is zelfs nóg meer voordeel, zo zijn volledig elektrische auto’s ook vrijgesteld van de belasting op personenauto’s en motorrijwielen (BPM). Er is overigens nog een fijn voordeel, wat misschien niet helemaal thuis past bij al deze fiscale voordelen, maar met een elektrische auto heb je ook geen enkele hinder meer van de – steeds meer voorkomende – milieuzones. Toch zo fijn tijdens een middag shoppen!

Dit zijn allemaal vrij ingewikkelde termen, mocht je er niet mee bekend zijn zal het daarom ook een beetje ingewikkeld klinken. Maar dat is geen enkel probleem, op het moment dat je bij een dealer binnen komt en aangeeft dat je graag een elektrische auto wilt leasen, dan zal al dit bovenstaande allemaal rustig aan je uitgelegd worden. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan.

https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/