Compleet Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Kantoorrenovatie: waar moet je aan denken?

Een kantoorrenovatie kan een spannende maar ook uitdagende tijd zijn voor een bedrijf. Het upgraden van het kantoor kan de productiviteit van werknemers verhogen en een positief effect hebben op de uitstraling van het bedrijf. Echter, het is belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken voordat je begint met een kantoorrenovatie. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken om aan te denken bij een kantoorrenovatie.

Bepaal het doel van de ingreep

Kantoor renoveren of verbouwen? Ik hoor je al denken, waar moet ik beginnen? Voordat je begint met de renovatie over verbouwen, is het belangrijk om te bepalen wat het doel hiervan is. Wil je bijvoorbeeld meer ruimte creëren voor werknemers? Of wil je de uitstraling van het kantoor verbeteren? Door het doel van de renovatie te bepalen, kan je beter bepalen wat er moet gebeuren om dit doel te bereiken. Zo kan je bijvoorbeeld beter bepalen welke muren er moeten worden verwijderd of welke kleuren er moeten worden gebruikt.

Bepaal het budget

Een kantoorrenovatie kan veel geld kosten, daarom is het belangrijk om van tevoren een budget vast te stellen. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan je eigenlijk hebt en kan je beter bepalen welke materialen en renovaties je kan uitvoeren. Houd hierbij ook rekening met eventuele extra kosten zoals verhuiskosten en kosten voor tijdelijke werkplekken.

Verzamel inspiratie

Voordat je begint met de renovatie, is het handig om inspiratie op te doen voor de nieuwe inrichting. Je kan bijvoorbeeld inspiratie opdoen uit tijdschriften of op websites zoals Pinterest. Door inspiratie op te doen, kan je beter bepalen welke stijl je wilt gebruiken en welke elementen je wilt terug laten komen.

Huur een expert in

Een kantoorrenovatie kan veel werk zijn en het kan daarom handig zijn om een expert in te huren. Een expert kan je helpen bij het bepalen van het doel van de renovatie, het vaststellen van het budget en het uitvoeren van de renovatie zelf. Zo kan je er zeker van zijn dat de renovatie op een goede manier wordt uitgevoerd en dat je tevreden bent met het eindresultaat.

Houd rekening met ergonomie

Een belangrijk aspect bij het renoveren van een kantoor is de ergonomie. Het is belangrijk dat werknemers op een gezonde manier kunnen werken en dat er rekening wordt gehouden met hun fysieke gesteldheid. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ergonomische bureaustoelen en tafels of zorgen voor voldoende daglicht in de ruimte.

Verbeter de verlichting

Een goede verlichting kan een enorm verschil maken bij een kantoorrenovatie. Goede verlichting kan de sfeer in het kantoor verbeteren en de productiviteit van werknemers verhogen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor energiezuinige LED-verlichting of zorgen voor voldoende natuurlijk daglicht in de ruimte.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimd kantoor kan bijdragen aan een prettige werkomgeving. Zorg daarom bij het renoveren van het kantoor voor voldoende opbergruimte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor kasten of lades onder het bureau of speciale opbergkasten voor dossiers en archieven.